Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Cambrils crea un nou tram de carril bici per enllaçar el del vial del Cavet amb l’Institut Mar de la Frau

Avui han començat els treballs de construcció i senyalització d'aquest nou tram de carril de 400 m de doble sentit

Imatge dels treballs del carril bici Imatge dels treballs del carril bici AJUNTAMENT DE CAMBRILS
Mobilitat Redacció Infocamp
Dilluns, 16 Setembre 2019 16:58

L’Ajuntament de Cambrils està treballant en la construcció i senyalització d’un nou tram de carril bici que connectarà el vial del Cavet amb la porta de l’Institut Mar de la Frau, coincidint amb la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat. El carril dona resposta a una reivindicació del centre, ja que molts i moltes alumnes es desplacen amb bicicleta, com constata la gran quantitat de bicicletes que cada dia omplen la zona d’estacionament de la part interior de l’institut.

La primera proposta era crear el carril bici des del vial del Cavet, a l’alçada de la cruïlla amb l’avinguda de les Flors i pel carrer Mas de la Vileta, fins a la porta del centre. Però després d’estudiar la situació, es va decidir ampliar el projecte amb un altre carril bici per la part del camí del Corralet per donar seguretat als alumnes que vénen des del costat de Cambrils. En total, seran 400 metres de carril bici de doble sentit d’una amplada de 2,25 metres i 200 metres més d’una amplada de 1,25 metres.

Promoció del transport públic i la bicicleta

L’empresa pública Aparcam i la Policia Local també han organitzat altres accions per promoure l’ús del transport públic i la bicicleta durant la Setmana de la Mobilitat, que a Catalunya se celebra del 16 al 22 de setembre.

D’una banda, s’ha posat en marxa la cinquena campanya “Viatja i guanya” impulsada per Aparcam i la Unió de botiguers de Cambrils amb el suport de l’Ajuntament. Des del dilluns 16 i fins dissabte 21 de setembre viatjar amb l’autobús urbà de Cambrils té premi.

Durant aquesta setmana, els usuaris del transport públic rebran una butlleta per participar en el sorteig de xecs regals que es podran bescanviar als establiments associats a la Unió de Botiguers de Cambrils. Els conductors de les línies de transport públic urbà L1 de Llevant i L2 de Ponent seran els encarregats de lliurar les butlletes. L’import del regal serà de 50 euros en xecs regal, en el cas del primer premi, mentre que els dos segons premis s’emportaran 25 euros en xecs.

"Puja al bus i deixa't portar"

D’altra banda, el dissabte 21 de setembre se celebrarà la jornada “Puja al bus i deixa’t portar”, que permetrà viatjar amb les línies L1 i L2 de manera gratuïta per convidar a tothom a utilitzar el transport públic. A més, durant aquesta setmana el Col·legi la Salle i els instituts Ramon Berenguer IV, Mar de la Frau i Cambrils organitzaran pedalades populars amb el suport dels agents escolars.

El regidor de Mobilitat, Josep Lluís Abella, ha destacat l’aposta de l’Ajuntament de Cambrils per reimpulsar la promoció dels hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables. “Volem que els cambrilencs i cambrilenques trobin en el transport públic i la bicicleta una alternativa sostenible i que comprovin que poden guanyar temps i tranquil·litat a l’hora de fer els seus desplaçaments”, ha explicat el regidor.

En aquesta línia, Abella ha recordat que totes les persones residents a Cambrils poden viatjar amb el bus urbà il·limitadament amb la targeta Cambrils T-BUS, que té un costs de 10 euros anuals. El regidor també ha remarcat que Cambrils té quasi 30 quilòmetres de carril bici (és un dels municipis amb més carril bici del país) i una orografia pràcticament plana que convida a l’ús de la bicicleta. “Animo a tothom i sobretot a la gent de Cambrils a moure’s més a peu o amb bicicleta per millorar la salut, el medi ambient i, de retruc, també la butxaca”, ha conclòs.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: