Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Més de 300 persones tallen la rotonda de l'N-340 a Torredembarra

Els veïns i veïnes de Brises del Mar d'Altafulla i la plataforma Reobrim la Rotonda han convocat talls de carretera els divendres 7, 14 i 21 de juny per exigir l'obertura de la rotonda que connecta l'autopista

Els manifestants han mostrat pancartes i xiulets, amb consignes com "obrim rotonda, fora pilones, n'estem fins els pebrots" per reclamar la reobertura Els manifestants han mostrat pancartes i xiulets, amb consignes com "obrim rotonda, fora pilones, n'estem fins els pebrots" per reclamar la reobertura PLATAFORMA REOBRIM LA ROTONDA
Mobilitat Redacció Infocamp
Dissabte, 08 Juny 2019 12:58

Més de 300 veïns i veïnes d'Altafulla, Torredembarra, Creixell i d'altres punts del Baix Gaià van tallar aquest divendres a la tarda la rotonda de l’N-340 a Torredembarra. El primer dels talls ha estat aquest divendres, de 18 a 20h, coincidint amb l'operació sortida del cap de setmana. Els manifestants han mostrat pancartes i xiulets, amb consignes com "obrim rotonda, fora pilones, n'estem fins els pebrots" per reclamar la reobertura d’aquesta infraestructura, tancada per la meitat amb barreres estil ‘new jersey’ des del juliol de l’any passat.

La protesta ha estat organitzada pels veïns de la urbanització Brises del Mar d’Altafulla, als que s’hi han afegit persones d’altres municipis de l’entorn. L’acció va impedir la sortida dels vehicles que venien de l’autopista AP-7, en un cap de setmana de sortida per la segona Pasqua. També es van produir cues en aquest tram de l’N-340 i en la resta de vies que hi conflueixen.

     Els talls van durar un parell d'hores (ALTAFULLA RÀDIO): 

tall carretera N 340 Torredembarra

El veïnatge protesta  perquè és una de les zones més afectats pel bloqueig que provoquen des de fa un any els new jerseys instal·lats a la rotonda que connecta l’AP-7 amb l'N-340 a Torredembarra. La mesura es va instal·lar amb l'objectiu de descongestionar el trànsit a la zona, sobretot durant els caps de setmana i les hores punta, però no ha estat ben rebuda per molts dels conductors que hi transiten diàriament. Per aquests motius, l’Associació de Veïns de Brises del Mar denuncia la situació “d’inseguretat” que pateixen, així com els 2 km de més que han de fer cada vegada que volen entrar o sortir de casa seva.

Els veïns, però, afirmen que les cues se segueixen produint i, a més, recorden que en aquest temps s’han registrat dos accidents mortals en aquest tram de l’N-340. Una situació que angoixa el veïnat, que a més ha de fer nombrosos viatges diàriament per sortejar un tall que els obliga a desviar-se.

El president de l'AV Brises del Mar, José Ángel Medina, diu que seguiran repetint l’acció fins que se solucioni el problema. De fet, ja han convocat nous talls els divendres, 14 i 21 de juny. Anteriorment, els veïns afectats van enviar cartes al Ministeri de Foment, sense rebre resposta del darrer.

Recullen prop de 2.000 signatures

L’entitat veïnal també ha impulsat una campanya de recollida de signatures a través de la plataforma Change.org per visibilitzar la necessitat de trobar una solució definitiva a la problemàtica. La recollida ja porta prop de 2.000 signatures.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: