Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Una sola app per pagar la zona blava des del mòbil a Cambrils, Reus, Salou i Tarragona

L'aplicació 'Aparcar' permet gestionar l’estacionament regulat amb limitació horària, així com la localització, activació i monitorització a temps real dels punts de recàrrega de vehicles elèctrics

L'app 'Aparcar' ofereix les mateixes solucions als usuaris de les zones blaves i del vehicle elèctric de Reus, Cambrils, Tarragona i Salou L'app 'Aparcar' ofereix les mateixes solucions als usuaris de les zones blaves i del vehicle elèctric de Reus, Cambrils, Tarragona i Salou ARXIU / INFOCAMP
Mobilitat Redacció Infocamp
Dijous, 30 Mai 2019 11:14

La mateixa aplicació per a dispositiu mòbils servirà per fer més fàcil el pagament de l’estacionament a la zona blava en quatre poblacions de la demarcació de Tarragona, amb la previsió d’ampliar el servei a més municipis. Els ajuntaments de Salou i Tarragona han signat recentment un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Reus per estendre l’ús de l’app 'Aparcar' als respectius municipis. Actualment, l’aplicació ja es pot utilitzar a Cambrils i Reus.

'Aparcar' és una aplicació desenvolupada per l’Ajuntament de Reus a través de l’empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis; i s’emmarca en l’acord de col·laboració signat entre els ajuntaments de Reus i Cambrils per al desenvolupament de projectes smart city aplicades a la mobilitat.

Actualment, 'Aparcar' ofereix solucions tant als usuaris de la zona blava com als del vehicle elèctric: permet gestionar l’estacionament regulat amb limitació horària, així com la localització, activació i monitorització a temps real dels punts de recàrrega de vehicles elèctrics de cada municipi.

Zona blava

A través de l’aplicació, l’usuari de la zona blava pot pagar per aparcar de manera més pràctica i ràpida, sense necessitat de desplaçar-se al parquímetre per extreure el tiquet corresponent. Gràcies al sistema de geolocalització del telèfon mòbil, l’usuari pot localitzar el carrer on estaciona el vehicle i pagar la tarifa corresponent.

Un dels avantatges d’'Aparcar' és que els usuaris només paguen la zona blava pel temps exacte d’aparcament: cal activar l’aplicació en el moment de l’estacionament –”iniciar estada”– i desactivar-la quan es torni al vehicle –”finalitzar estada”.

L’aplicació disposa d’un sistema d’avisos que notifica quan s’està a punt de sobrepassar el temps autoritzat d’estacionament. En cas de superar-lo, es pot anul·lar la denúncia des de la mateixa aplicació. A través de la càmera del mòbil i d’un lector de codis de barres que l’aplicació incorpora, es pot llegir l’avís de denúncia en paper i anul·lar-lo.

Estacions de càrrega de vehicles elèctrics

L’aplicació també permet gestionar la recàrrega de vehicles elèctrics en aquelles estacions vinculades al servei. Els usuaris han de registrar el seu vehicle marcant-los com a elèctric. Des de l’aplicació poden triar entre iniciar estada de zona blava o bé iniciar recàrrega. Només cal que premin iniciar recàrrega, triïn el vehicle registrat que volen recarregar i escanegin el codi QR de l’estació que vulguin fer servir. D’aquesta manera, s’obrirà la porta i poden connectar el cable a la presa.

App de seguretat ciutadana 092

En el marc de la col·laboració entre municipis per desenvolupar projectes smart city i solucions innovadores, els ajuntaments de Tarragona i Reus han signat recentment un conveni amb l’Ajuntament de Cambrils per a l’ús de l’aplicació de seguretat ciutadana 092, actualment en fase de desenvolupament. L’app, creada per l’Ajuntament de Cambrils, donarà informació sobre seguretat i emergències, i es dissenya per fomentar la col·laboració entre les policies locals dels municipis adherits.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: