Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Vila-seca en Comú demana guarda-raïls més segurs pels motoristes

El partit presentarà una moció en què demana elaborar un inventari els elements perillosos de les carreteres

Vila-seca en Comú proposa millorar la seguretat dels guarda-raïls de carrers i carreteres Vila-seca en Comú proposa millorar la seguretat dels guarda-raïls de carrers i carreteres CEDIDA
Mobilitat Redacció Infocamp
Dimarts, 30 abril 2019 10:02

El grup municipal de Vila-seca en Comú presentarà una moció en el darrer ple municipal de la investidura que demana millorar la seguretat viària les carreteres del terme, especialment la de motoristes.

La proposició insta a la Diputació de Tarragona, a la Generalitat de Catalunya i a l’Administració de l’Estat a adequar les barreres i els guarda-raïls perquè “no actuïn com una autèntica guillotina en els casos d’accident de moto” indica Mario Téllez, portaveu adjunt del grup dels Comuns i candidat a l’alcaldia de Vila-seca.

En la moció també es proposa elaborar un inventari de guarda-raïls, tanques publicitàries, pals i qualsevol element que pugui ser perillós o insegur per a les motos i els ciclomotors dels carrers i les carreteres del terme municipal de Vila-seca.

Des de Vila-seca en Comú, asseguren que diversos estudis afirmen que “en el cas d’un accident en què pilot o acompanyant impactin contra un guarda-raïls a 30 km/h, hi ha un risc elevat de seccionament de membres i de greus lesions medul·lars”. El portaveu adjunt del grup, Mario Téllez, també recorda que “els guarda-raïls causen el 15% de les morts en accidents de motocicleta, d’aquí la necessitat d’impulsar mesures que redueixin, i si pot ser que eliminin, aquesta mortalitat”.

La iniciativa sorgeix de l’augment de motocicletes en els darrers anys i també de l’increment alarmant dels accidents greus en aquest vehicle.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: