Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Pacte del Penedès Marítim crida a la mobilització amb una marxa lenta el 12 d’abril per exigir una “reacció” del Govern

Els vehicles recorreran la C-31 i la C-32 a velocitat reduïda per reclamar una rebaixa dels peatges pels residents al territori

Peatge troncal de la C-32 a Cubelles, amb el municipi al fons, l'any 2017 Peatge troncal de la C-32 a Cubelles, amb el municipi al fons, l'any 2017 GEMMA SÁNCHEZ / ACN
Mobilitat ACN
Dijous, 04 abril 2019 21:47

El Pacte del Penedès Marítim preveu fer la primera gran mobilització el proper divendres 12 d’abril amb una marxa lenta que recorrerà part de la C-31 i la C-32 a la velocitat mínima permesa. L’objectiu és exigir una “reacció” de la Generalitat per a què apliqui una rebaixa dels peatges de la C-32 pels residents al territori. El col·lectiu d’alcaldes, empresaris i veïns del Baix Penedès i el Garraf liderarà així una protesta que havien començat a preparar la Coordinadora de Calafell i la Xarxa de Mobilitat, totes dues entitats adherides al Pacte creat al gener. La marxa arrencarà a les 18 h al polígon les Salines de Cubelles, anirà fins a Sitges per la C-31 i encaminarà cap a Vilanova i la Geltrú per la C-32 fins la Masia d’en Cabanyes, on es llegirà un manifest.

Els ajuntaments, consells comarcals i entitats del Pacte Penedès Marítim lamenten que la reunió recent al Vendrell amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, els va deixar “molt decebuts”. Calvet va tancar la porta als reclams de mobilitat del col•lectiu, a qui va emplaçar a tenir paciència fins la instauració del sistema de vinyeta a les autopistes i a l’entrada en vigor de la T-Mobilitat al transport públic.

“No ens va donar oportunitat de res i es va limitar a dir que la Generalitat no té recursos, i que, aquell qui contamina, ha de pagar”, lamenta Sonia Mirambell, portaveu de la mobilització del proper 12 d’abril. Segons relata, “no va haver manera de mantenir un diàleg” amb Calvet, i adverteix que “quan el diàleg s’ha acabat, calen les mobilitzacions”.

Tant a la reunió amb Calvet com de cara a la protesta del dia 12, el Pacte Penedès Marítim insisteix en reclamar un descompte del 60% del peatge troncal de Vallcarca a la C-32 per a tots els residents del Baix Penedès i el Garraf, alhora que exigeix la circulació gratuïta entre Cubelles i el Vendrell. “Amb l’augment de preus del gener, un viatge de Barcelona al Vendrell, anar i tornar, costa 25 euros de peatge. Això s’ha de negociar”, remarca Mirambell.

El col•lectiu demana als conductors “paciència” vers el col•lapse de transit que pot haver el dia 12, amb una caravana de vehicles que circularà a 45 km/h per la C-31 i a 60 km/h per la C-32, mentre convida els usuaris d’aquestes dues vies a sumar-se a la protesta. Tot i que ara per ara és l’única mobilització que hi ha convocada durant els propers mesos, Mirambell adverteix que les mobilitzacions aniran a més: “Seguirem fent talls i marxes lentes fins que el Govern ens escolti”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: