Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Xarxa Vendrellenca proposa mesures per millorar l'accessibilitat a la zona del Centre Cívic l'Estació

La xarxa ciutadana també demana que s'instal·lin a la zona semàfors amb un comptador de segons que indiquin quan faran el canvi

Escales actuals del Centre Cívic l'Estació, al Vendrell Escales actuals del Centre Cívic l'Estació, al Vendrell XARXA VENDRELLENCA
Mobilitat Josep Cartanyà
Dijous, 31 Gener 2019 17:55

La Xarxa Vendrellenca ha presentat a les regidories d'Urbanisme i Via Pública de l'Ajuntament del Vendrell una proposta per millorar l'entorn del Centre Cívic l'Estació per tal de fer segur i accessible el pas de persones per davant de l'edifici i, a la vegada, que es millora l'accés al mateix.

El portaveu de la Xarxa Vendrellenca, Antonio García, ha explicat que l'actual escala d'accés al centre cívic "és un requadre de 2 metres i 10 centímetres aproximadament, que envaeix tota la vorera, i acaba sent un obstacle per la gent que vol passar sense entrar a l'edifici". La proposta de la Xarxa per integrar aquest element i deixi de ser "un obstacle" passaria per "retallar l'escala actual a un 1 metre i 30 centímetres i ficar a l'extrem esquerra una rampa per facilitar l'accés a persones amb mobilitat reduïda o gent amb cotxet de nadons i, per la banda dreta, mantenir l'escala", assenyala García. Si se suma l'espai de la vorera pintada a la calçada i la part de reducció de l'actual escala, "permetria la construcció d'una vorera suficientment ample per garantir el pas de la gent davant l'edifici", afegeix.

Esbós de la proposta que fa la Xarxa per millorar l'accessibilitat a l'entorn del Centre Cívic l'Estació: 

proposta Xarxa Vendrellenca centre cívic

Semàfor amb comptador

D'altra banda, la Xarxa Vendrellenca també ha proposat una modificació dels semàfors de polsador de la zona. L'entitat ciutadana ha detectat que la gent fa molts creuaments en vermell "degut al llarg temps d'espera que tenen els semàfors per al canvi a verd". El més problemàtic és el semàfor que hi ha a la zona de pas cap a l'estació de ferrocarril -entre la Rambla i la vorera d'entrada de l'estació-, ja que "quan arriba un tren es produeixen grans aglomeracions de gent a la zona esperant el canvi de semàfor, fet que porta que molta gent el travessi en vermell", explica Antonio García.

Per aquest motiu, la xarxa ciutadana proposa la instal·lació de semàfors amb un comptador de temps que indiquin quan faran el canvi "com ja hi ha en moltes altres ciutats", apunta García, a la vegada que considera que seria una mesura per aplicar-la en altres semàfors que tenen un problema semblant a tot el municipi.

Un dels semàfors més problemàtics de la zona (Foto: Josep Cartanyà): 

semàfor centre cívic estació

Des de la Xarxa Vendrellenca desconeixen si les mesures proposades les pot aplicar l'Ajuntament o aquest ha de demanar a ADIF o al Ministeri de Foment que ho faci, segons quina sigui la titularitat d'aquesta zona.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: