Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Salou consciencia sobre la conducció correcta i segura de bicicletes

La Policia Local posarà èmfasis en l’ús del casc i de la il·luminació per part dels usuaris, així com el compliment de la normativa

Campanya de conscienciació sobre la conducció correcta i segura de bicicletes a Salou Campanya de conscienciació sobre la conducció correcta i segura de bicicletes a Salou CEDIDA
Mobilitat Redacció Infocamp
Dilluns, 08 Octubre 2018 11:23

"Salou espai de convivència" és el lema amb el qual la regidoria de Seguretat Ciutadana i Mobilitat de l’Ajuntament de Salou vol recordar tant a la ciutadania com als nombrosos visitants la necessitat de fer un ús responsable de les bicicletes per tal que circulin pels llocs adequats i de la manera en què es recull a la Llei de Seguretat Vial.

Els agents de la Policia Local, tindran en compte les infraccions a l’hora de circular per les voreres i en contra direcció però també, faran recomanacions sobre l’ús del casc i la necessitat d’il•luminar correctament la bici per tal que sigui visible a la resta de persones i vehicles.

Amb aquesta nova campanya, la Policia Local pretén informar, i posteriorment sanciona, amb l’ànim de conciliar el binomi vianant-ciclista, quan tots dos coincideixen en un espai comú, com per exemple, a peu o en voreres, ja que, en ocasions, els ciclistes no respecten als vianants, o a la inversa.

Entre les recomanacions que fa la Policia Local a l’hora de circular destaquen: Respectar els senyals de trànsit; Senyalitzar amb antelació totes les maniobres com girs, avançaments o parades; Baixar de la bicicleta en els passos de vianants; Els ciclistes han d’anar en fila o en grup de dues persones, i el màxim a prop a la vorera; S’ha de portar el casc posat; I els vehicles han d’anar correctament il•luminats per evitar accidents.

Entre les prohibicions destaquen: Dur a persones adultes a la part posterior de la bicicleta; Circular fent ús del mòbil o auriculars així com conduir en estat d’embriaguesa; I estacionar les bicis lligant-les als arbres o fanals. En aquest sentit, Salou compta amb 400 aparca-bicicletes en la via pública, per tant es donen facilitats per a un correcte estacionament.

Actualment Salou disposa de 4 quilòmetres de carrils de convivència i 19 més de carrils d’ús exclusiu per a les bicicletes, i que s’ampliaran en 9 quilòmetres més en un futur. Pel que fa a les infraccions comporten multes que van des dels 60 euros les infraccions lleus, fins als 500 euros en el cas de les molt greus.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: