Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Pacte de Berà celebra la sortida de camions de l’N-340: “Han calgut mesures de força per fer entendre que era necessari”

Els alcaldes del Camp de Tarragona i el Penedès mantenen la lluita perquè reclamen allargar l’autovia amb un traçat que vagi en paral·lel a l’AP-7

Els alcaldes del Pacte de Berà i de les Terres de l'Ebre tallen l'N-340 davant l'Arc de Berà, agafats a una cadena, el passat juliol del 2016 Els alcaldes del Pacte de Berà i de les Terres de l'Ebre tallen l'N-340 davant l'Arc de Berà, agafats a una cadena, el passat juliol del 2016 SÍLVIA JARDÍ / ACN
Mobilitat ACN
Divendres, 31 Agost 2018 17:37

El portaveu del Pacte de Berà i alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, ha aplaudit aquest divendres que el Consell de Ministres hagi aprovat les mesures per retirar els camions de la carretera N-340 en els trams ebrenc i penedesenc. “Han calgut mesures de força amb diversos talls de carretera durant els últims anys per fer entendre tothom que era necessari”, ha afirmat Carnicer en declaracions a l’ACN, satisfet per la sortida dels vehicles pesants, si bé ha lamentat el retard en l’aplicació de la mesura, recordant que s’esperava la seva aplicació per al gener. “Podrien haver anat més ràpid, però bé està allò que bé acaba”, ha afegit el portaveu dels alcaldes del Camp de Tarragona i el Penedès. Amb la retirada dels camions aconseguida, però, Carnicer ha advertit que el moviment de protesta segueix viu per aconseguir un perllongament de l’autovia A-7 que vagi en paral·lel a l’AP-7.

Martí Carnicer ha celebrat que els diversos talls de carretera fets a l’N-340 al Camp de Tarragona i el Baix Penedès des del 2015 per reclamar la retirada dels camions d’aquesta carretera finalment hagin tingut el suport del Consell de Ministres, que aquest divendres ha aprovat les bonificacions que rebrà la concessionària a canvi de rebaixar el preu del peatge als transportistes i de permetre viatges gratuïts pels veïns que vagin i tornin en un mateix dia.

Martí Carnicer compareixença

Pel portaveu del Pacte de Berà i alcalde del Vendrell, és “positiu” que el desviament de camions s’apliqui a partir de diumenge. En lamenta, però, el retard, que atribueix, principalment a “la tramitació burocràtica i a les complexitats polítiques acumulades durant l’últim any”. Tot i la queixa, diu que els alcaldes tenen “sensació d’objectiu aconseguit, a l’espera de veure la publicació del BOE”.

D’altra banda, Carnicer apunta que, malgrat la sortida dels camions sigui una realitat, el Pacte de Berà segueix vigent perquè continua existint un segon objectiu a llarg termini relacionat amb el perllongament de l’autovia A-7. El portaveu dels alcaldes recorda aixíí que sobre la taula ja hi ha una proposta fins la Pobla de Montornès i reclama que aquesta transcorri just al costat de l’autopista i que arribi fins ben bé l’Arboç.

“L’AP-7 és una clivella que ja tenim al territori, i fer l’autovia just al costat permetria utilitzar espais ja reservats. Qualsevol altre traçat destrossaria el territori i complicaria molt el pas dels vehicles”, justifica Carnicer, que preveu reunir els alcaldes del Camp i el Penedès aquest proper mes de setembre.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: