Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant reclama a l’Estat el desmantellament de l’actual línia ferroviària de la costa

El consistori va aprovar una moció del PSC en el plenari que va tenir lloc ahir dijous 21 de juny

Ple de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant celebrat aquest dijous 21 de juny Ple de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant celebrat aquest dijous 21 de juny CEDIDA
Mobilitat Redacció Infocamp
Divendres, 22 Juny 2018 16:50

El Ple de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha aprovat una moció presentada pel grup municipal del PSC per “reclamar al govern de l’Estat el compliment de tots els compromisos pendents en relació amb la xarxa ferroviària del corredor del Mediterrani al municipi”, amb els vots a favor del PSC, ERC, PP i FIC i l’abstenció del PDeCAT.

Per mitjà d’aquesta moció, el consistori instarà al govern espanyol a redactar de manera "urgent" el projecte de desmantellament de l’actual línia ferroviària entre Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i Salou, "amb establiments de terminis i calendaris per a la seva execució". També sol·licitarà a l’administració de l’Estat "la licitació del projecte d’execució i la resta de documentació necessària per a efectuar aquesta obra"; i que procedeixi "obligatòriament a desmantellar la via actual, retirant rails, travesses i cablejat elèctric", un cop entri en funcionament el nou Corredor Mediterrani.

En la mateixa moció es recorda que el Corredor del Mediterrani està sotmès a una resolució d’Impacte Ambiental que obliga al desmantellament de les vies desafectades que queden en desús, i que el mencionat desmantellament no deixa sense alternativa de mobilitat als usuaris de la xarxa de rodalies de l’Hospitalet de l’Infant, ja que s’inaugurarà en breu el nou traçat ferroviari. Així mateix, s’argumenta que l’Ajuntament ha demanat en diferents ocasions la cessió formal dels terrenys afectats (uns 9,2 km) un cop estigui desmantellada l’actual línia ferroviària, per tal que el seu traçat s’adeqüi com una via verda entre l’actual estació de l’Hospitalet de l’Infant i el baixador de Vandellòs.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: