Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Simulen un accident de trànsit a l’Hospitalet de l’Infant

Els Bombers del municipi hi han organitzat aquest taller, amb la col·laboració de diversos cossos de seguretat i de l’Ajuntament

El taller ha simulat a la Via Augusta d'Hospitalet de l'Infant un accident de trànsit, resultant de la col·lisió entre dos turismes i l’afectació també d’una motocicleta El taller ha simulat a la Via Augusta d'Hospitalet de l'Infant un accident de trànsit, resultant de la col·lisió entre dos turismes i l’afectació també d’una motocicleta CEDIDA
Mobilitat Redacció Infocamp
Divendres, 18 Mai 2018 21:05

Aquest divendres 18 de maig de 2018, a l’Hospitalet de l’Infant s’hi ha realitzat un taller a la via pública, concretament a la Via Augusta, en què s’ha simulat un accident de trànsit, resultant de la col·lisió entre dos turismes i l’afectació també d’una motocicleta.

L’exercici tenia com a objectiu mostrar com treballen en coordinació els diferents cossos de seguretat (bombers, policies, sanitaris, voluntaris...), tant a la població com als alumnes de 1r de Batxillerat de l’Institut Berenguer d’Entença de l’Hospitalet de l’Infant als quals s’ha convidat perquè poguessin veure totes les maniobres que s’hi han dut a terme i aprendre com han d’actuar en aquests casos (a través de megafonia, el cap de Bombers del Parc de l’Hospitalet de l’Infant, Vicente Hernández, ha explicat, per exemple, que en cas d’accident no s’ha de treure el casc als motoristes, que aquesta és una acció reservada als professionals i ha retransmès totes les actuacions).

El taller, que ha estat dirigit pel cap de Bombers del Parc de l’Hospitalet de l’Infant, Vicente Hernández, ha començat a les 10:30 h i ha tingut una durada aproximada de dues hores. Per aquest motiu, s’ha tallat la circulació de la Via Augusta, en el tram comprès entre els carrers Masriudoms i Tivissa.

Quant als mitjans humans i materials que s’han utilitzat per desenvolupar d’aquest exercici, el Parc de Bombers de l’Hospitalet de l’Infant ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, de la Policia Local, de les associacions de voluntaris de protecció civil del municipi i de Tarragona (alguns d’aquests han fet les funcions de tècnics sanitaris). A més, cinc membres del grup de teatre local Quo Vadis han fet de figurants; i dos membres de la mateixa entitat i una veïna del poble, s’han fet càrrec del maquillatge.

Els papers que han interpretat els figurants han sigut: una conductora d’un ciclomotor semi inconscient amb sospita de fractura del braç dret, a la qual han extret el casc i fet una reanimació cardiopulmonar; un conductora de turisme embarassada amb crisi d’ansietat, a la qual se li ha quedat el peu esquerre atrapat entre l’embragatge i el fre; i el seu acompanyant, amb situació d’inconsciència i dificultat respiratòria; i la conductora d’un altre turisme amb fractura a la cama esquerra que havia quedat atrapada al cotxe. L’altra figurant ha interpretat el paper de mare histèrica de la motorista, a la qual s’ha hagut de tranquil·litzar i allunyar de l’escenari de l’accident.

Aquest exercici ha captat l’atenció de desenes de persones que, com els alumnes de l’institut, han seguit amb atenció el desenvolupament de l’exercici.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: