Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Calafell crea àrees taronges d’aparcament a la zona marítima durant l’estiu

Seran gratuïtes pels residents excepte pels que tinguin una plaça privada al seu domicili

Pàrquing situat a prop del Mercat de Calafell Pàrquing situat a prop del Mercat de Calafell PDeCAT CALAFELL
Mobilitat ACN
Dimarts, 10 abril 2018 17:22

Calafell implantarà noves àrees taronges d’aparcament a la zona marítima per garantir més rotació de vehicles durant els mesos de juliol i agost. Aquestes places seran gratuïtes només pels veïns que no tenen parking privat. Els que tenen aparcament propi però vulguin deixar el cotxe en aquesta àrea taronja, hauran de pagar seguint la tarifa habitual de residents que s’aplica a la zona blava, que és un 50% més econòmica que la tarifa ordinària. Així ho ha aprovat el Ple municipal d’aquest mes d’abril, on l’alcalde Ramon Ferré ha justificat que “cal solucionar de forma eficaç” el dèficit d’aparcament a les zones turístiques “sense penalitzar ni al veïnat ni al comerç”.

Ferré ha defensat que la mesura també busca conscienciar els propietaris de places privades per a què en facin ús i alliberin les places d’aparcament al carrer. La implantació de la zona taronja arriba després d’un procés que ha durat un any llarg, en què les diferents mesures s’han debatut amb les associacions veïnals i de comerciants, a partir d’un estudi encarregat per l’Ajuntament.

Els carrers on s’implantaran àrees taronges són els perpendiculars al Passeig Marítim de Segur, des de Carme Desvalls a Duero, mentre que el passeig en si seguirà mantenint l’aparcament limitat pel mètode de zona blava. També seran àrees taronges els carrers que hi ha entre Tajo i Manuel Benet Ortiz. Finalment, al nucli de la platja, la mesura s’aplicarà als carrers perpendiculars i paral•lels al passeig, entre Àngel Guimerà i Mercè Rodoreda.

El ple municipal ha aprovat la modificació de les taxes per fixar noves tarifes a les zones d’estacionament limitat de pagament. La tarifa de no residents de la zona blava baixa d’1,5 euros cada hora fins a 1 euro i es redefineix la zona blava de l’avinguda Catalunya, al nucli de Segur, que funcionarà només els matins.

També s’ha arribat a un acord perquè els vehicles d’empreses o autònoms amb domicili social a carrers regulats amb zona taronja, puguin aparcar-hi amb un abonament anual de 40 euros. Aquest abonament estarà disponible per a un vehicle per negoci, i no serà a la zona taronja en general, sinó al sector on tingui la seu l’activitat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: