Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Diputació dona suport a les reivindicacions del Pacte de Berà

L'ens provincial exigeix a Foment que es desviï els camions de l'N-340 cap a l'autopista l'AP-7 i que el trànsit per l'AP-7 sigui gratuït fins la finalització de les obres de l'autovia A-7

L'alcalde del Vendrell i diputat provincial, Martí Carnicer (PSC), s'adreça al plenari per explicar les últimes actuacions dels alcaldes del Pacte de Berà L'alcalde del Vendrell i diputat provincial, Martí Carnicer (PSC), s'adreça al plenari per explicar les últimes actuacions dels alcaldes del Pacte de Berà J.CARTANYÀ
Mobilitat Josep Cartanyà
Divendres, 23 Febrer 2018 13:08

El ple de la Diputació de Tarragona ha expressat avui el seu suport "incondicional" als alcaldes que formen el Pacte de Berà i ha donat llum verda a una moció, impulsada per ERC i presentada conjuntament amb CiUi PSC, que recull les seves reivindicacions. En la moció, la Diputació exigeix que el Ministeri de Foment executi "sense més dilació" els acords adoptats i anunciats pel Pacte, en el sentit que "el trànsit de vehicles pesants es desviï cap a l'autopista AP-7, entre Peníscola i l'Hospitalet de l'Infant, i entre Altafulla i Vilafranca del Penedès", al mateix temps que "s'estableix la gratuïtat pels vehicles lleugers que entrin o surtin entre Alcanar i Vilafranca". L'ens provincial també reitera a Foment "que amb caràcter immediat i provisional, el trànsit intern per l'AP-7 en aquest tram sigui gratuït, fins la finalització de les obres de l'autovia A-7".

La moció ha estat aprovada amb el suport de tots els grups polítics presents (CiU, ERC, PSC i Cs) - el PP estava absent- i amb el vot negatiu de la CUP. El portaveu de la CUP, Edgar Fernández, ha argumentat el seu vot negatiu perquè considera que "la solució al problema no és gastar diners en fer més desdoblaments, sinó que passa senzillament per no renovar la concessió de l'autopista" perquè aquesta sigui de lliure accés. 

Per la seva banda, l'alcalde del Vendrell i diputat provincial del PSC, Martí Carnicer, ha lamentat que Foment encara no tingui data pel desviament del trànsit pesat, tot i que ha transmès el compromís que li va donar el ministre De la Serna a les demandes dels alcaldes i a accelar l'aplicació d'aquestes mesures: "Desitjar que la solució arribi abans de l'estiu", ha sentenicat Carnicer.

Altres acords

La Diputació també ha donat suport a una moció d'ERC amb un ple de mesures amb l'objectiu que l'Estat les apliqui per recuperar el poder adquisitiu del sistema públic de pensions que ha estat aprovada amb els vots de CiU i ERC i amb l'abstenció de Ciutadans, la CUP i el PSC. El portaveu del grup socialista, Josep Masdéu, ha deixat clar comparteix les demandes dels pensionistes però ha lamentat que Esquerra no els hagi donat l'opció a negociar algun dels acords de la moció. El diputat Jordi Cartanyà (ERC) ha respòs que hi ha responsabilitats d'anteriors governs espanyols socialistes, com la congelació de les pensions, "que no es poden obviar". La CUP diu que la solució passa per la República i no per demanar-la a l'Estat.

També s'ha aprovat una moció de la CUP perquè la Diptuació fomenti l'esport femení i acabi amb pràctiques sexistes a les competicions esportives i s'ha rebutjat una segona moció dels cupaires que demana la Diputació assumís la funció de delegat de protecció de dades de caràcter personal dels organitsmes locals. El portaveu del govern, Josep Cruset (CiU), ha informat que el Servei d'Assistència als Municipis (SAM) ja ofereix aquest servei.

 

 

 

Publicitat