Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

ERC urgeix l'acabament de l'autovia A27

Durant una visita a Solivella i a l'Espluga de Francolí, diputats d'Esquerra s'han compromès "a seguir pressionant el govern espanyol per tal que aquesta infraestructura avanci i es completi"

Els diputats i càrrecs electes d'ERC han visitat la societat cooperativa formada pel Celler Cooperatiu de l'Espluga de Francolí i la Cooperativa Agrícola de la Conca de Solivella Els diputats i càrrecs electes d'ERC han visitat la societat cooperativa formada pel Celler Cooperatiu de l'Espluga de Francolí i la Cooperativa Agrícola de la Conca de Solivella CEDIDA
Mobilitat Redacció Infocamp
Dimarts, 20 Febrer 2018 17:30

El senador d'ERC Josep Rufà i els diputats al Parlament de Catalunya, Ferran Civit, i a la Diputació de Tarragona, Jordi Cartanyà, han visitat avui la Conca de Barberà per conèixer el territori i escoltar les demandes i les problemàtiques de diferents entitats i institucions com la societat cooperativa formada pel Celler Cooperatiu de l'Espluga de Francolí i la Cooperativa Agrícola de la Conca de Solivella, l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí i l'empresa Cunicarn. L'acabament de l'autovia A27 és una de les principals peticions i els càrrecs electes d'Esquerra s'han compromès a "seguir pressionant el govern espanyol per tal que aquesta infraestructura avanci i es completi".

La trobada s'ha iniciat pel matí a les noves instal·lacions de la Cooperativa Agrícola de la Conca a Solivella i, seguidament, s'ha visitat el Celler Cooperatiu de l'Espluga de Francolí. Una de les principals demandes que s'ha explicitat pels membres de la cooperativa és que cal fer pressió per aconseguir l'acabament de l'autovia A27 fins a Montblanc, ja que aquest fet afecta els productors i a totes les persones que treballen a la comarca. El diputat territorial, Jordi Cartanyà, ha afirmat que cal que l'Estat espanyol "digui quins són els terminis de l'acabament de l'A27" i per la seva banda, Josep Rufà ha reclamat que "el ministeri ha de confirmar si la infraestructura serà apta per a substàncies perilloses". La Cooperativa de l'Espluga també ha posat en coneixement dels càrrecs electes d'ERC la necessitat de recuperar arquitectònicament una de les naus del celler modernista.

A la tarda, s'ha fet una visita institucional a l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí on s'han recollit les demandes del consistori de mans de l'alcalde, David Rovira, i la resta de regidors de l'equip de govern i de Som Espluga. Novament, l'A27 ha estat una de les peticions que cal solventar amb més urgència, i també s'han tractat els problemes d'abastament d'aigua.

Finalment, s'ha visitat l'empresa càrnica Cunicarn, amb seu central a l'Espluga i que compta amb més de 150 treballadors, on els seus directius han explicat als representants d'ERC que els afecta molt la manca d'habitatge de lloguer al municipi i a l'entorn per poder acollir a nous treballadors, la necessitat de disposar de l'A27 per facilitar l'arribada d'empleats de fora de la Conca i la necessitat de promocionar el consum de carn de conill entre els més joves.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: