Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El PDeCAT proposa que el nou Passeig Marítim sigui apte per a persones amb dificultats físiques i psíquiques

El grup de l'oposició presentarà una moció perquè el nou recorregut des del Miracle fins a l’Arrabassada esdevingui un circuit inclusiu

Imatge virtual del Passeig Marítim de la Platja del Miracle Imatge virtual del Passeig Marítim de la Platja del Miracle PORT DE TARRAGONA
Mobilitat Redacció Infocamp
Dimarts, 20 Febrer 2018 13:07

El Grup Municipal del Partit Demòcrata (PDeCAT) a l’Ajuntament de Tarragona proposarà a l’equip de govern (PSC-PP) que els projectes de remodelació del Passeig Marítim Rafael Casanova (un tram a càrrec del Port de Tarragona i l’altre a compte del consistori) incorpori totes les actuacions necessàries perquè el nou recorregut esdevingui apte per a persones amb dificultats físiques i psíquiques.

Aquest any es preveu iniciar i finalitzar les obres d’aquest passeig amb l’objectiu que els vehicles perdin protagonisme i crear un gran espai per a senderistes, ciclistes, patinadors, corredors... “Aquest nou recorregut ha de convertir-se en un circuit inclusiu, un itinerari per a tothom, que pugui ser utilitzar per persones cegues, sordes, amb mobilitat reduïda, amb dificultats intel·lectuals...”, ha proposat la regidora del PDeCAT, Cristina Guzmán.

El PDeCAT aposta perquè Tarragona esdevingui una ciutat inclusiva. “Cal que la inclusió sigui present de forma transversal a totes les polítiques municipals, fer una ciutat per a totes les persones i col·lectius garantint la convivència i la participació de tota la ciutadania en tots els àmbits”, ha manifestat Guzmán, que ha assenyalat que són molts els municipis d’arreu del món, sobretot catalans, que ja han començat a treballar en aquest sentit en l’àmbit de l’esport creant circuits inclusius al nucli urbà i als espais naturals.

Es tracta d’una iniciativa de la Fundació Itinerarium, una entitat sense ànim que té com a objectiu ajudar a millorar la qualitat de vida i fomentar la pràctica de l’esport, corrent o caminant, entre les persones amb més dificultats. “Aquest any, amb la remodelació del Passeig Marítim, tenim una oportunitat que no podem desaprofitar per tal de començar a disposar de recorreguts aptes per a tothom”, ha afirmat la regidora del PDeCAT.

En la moció, el PDeCAT també proposa que l’Ajuntament iniciï els treballs oportuns perquè Tarragona disposi de més circuits inclusius al nucli urbà i als espais naturals com ara l’Anella Verda.

Publicitat