Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

ICV-EUiA dona suport a les reivindicacions de mantenir els trens de rodalies per la costa

La coalició ecosocialista dóna suport a les reivindacions de les plataformes ciutadanes que demanen que es mantingui la línia de tren entre Port Aventura i Cambrils malgrat les intencions de Foment de desmantellar-la 

Un tren de rodalies de l'actual línia RT2 que uneix, entre altres poblacions, l'Hospitalet de l'Infant, Mont-roig, Cambrils, Salou, PortAventura i Tarragona Un tren de rodalies de l'actual línia RT2 que uneix, entre altres poblacions, l'Hospitalet de l'Infant, Mont-roig, Cambrils, Salou, PortAventura i Tarragona CEDIDA
Mobilitat Redacció Infocamp
Divendres, 09 Febrer 2018 17:31

El grup municipal d'ICV-EUiA de Tarragona també s'ha fet seves avui les reivindicacions fetes aquests dies per les associacions de defensa del transport públic –Plataforma en Defensa del Ferrocarril i Plataforma pel Transport Públic-, que han posat de manifest "les conseqüències negatives que aquesta actuació tindria per les nostres comarques". 

Segons la PDF com la PTP, Salou quedaria totalment aïllat del transport ferroviari i el mig milió de viatgers que cada any agafen aquest mitjà de transport es veuria obligat a desplaçar-se a d’altres poblacions o bé a utilitzar un altre mitjà. Les plataformes també pronostiquen que el desmantellament de les vies "faria molt difícil, per no dir impossible", la posada en marxa d’un nou servei de transport públic més lleuger tipus, tren tramvia o TramCamp, entre les localitats de la Costa Daurada: Cambrils, Salou, Port Aventura i Tarragona. I també han alertat que l’estació urbana de Tarragona "perdria pràcticament tots els serveis de llarga distància que encara hi circulen amb destinació a Valencia, Alacant i Murcia".

Des d'ICV-EUiA comparteixen amb preocupació les declaracions dels quatre alcaldes favorables al desmantellament -Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Mont-roig del Camp, Cambrils i Salou - "ja que només tenen presents criteris urbanístics sense tenir en compte la creixent transcendència que té el transport públic per als ciutadans de la zona però també per als milers de visitants que l’usen habitualment".

Els ecosocialistes també recorden que la Generalitat ja va manifestar el seu interès en tirar endavant el projecte de TramCamp a partir d’aquesta línia i inclús va iniciar un estudi l’any 2016 "del qual no se n’ha sabut res més". Com a exemples d'altres indrets, citen moltes àrees metropolitanes d’Europa en què "s’estan executant projectes de transport públic ferroviari -trens lleugers, trens tramvia- no contaminants i amb gran capacitat que garanteixin la necessària mobilitat de la població". Es per això que consideren que és "absolutament anacrònic" plantejar-se ara l’eliminació d’un servei de trens regionals i impossibilitar la seva transformació futura en un TramCamp 2i no respon a l’interès general de la població de les nostres comarques", afegeixen.

Des d ICV-EUA a l’Ajuntament de Tarragona es comprometen a treballar "per evitar aquest veritable despropòsit", reclamant a cada una de les administracions que assumeixi les seves responsabilitats per aconseguit una mobilitat sostenible i eficaç.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: