Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Les plataformes en defensa del ferrocarril s'adrecen al Síndic per "salvar" els rodalies

La PDF es mostra "sorpresa" que els alcaldes de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Mont-roig del Camp, Cambrils i Salou  donin suport a un desmantellament que deixaria sense rodalies a més de 600.000 usuaris

Un comboi de rodalies carrega a l'estació de Cambrils Un comboi de rodalies carrega a l'estació de Cambrils CEDIDA
Mobilitat Redacció Infocamp
Divendres, 09 Febrer 2018 08:08

La Plataforma en Defensa del Ferrocarril (PDF) ha presentat una queixa formal al Síndic de Greuges de Catalunya perquè no estan a favor del desmantellament integral de les vies que preveu fer el Ministeri de Foment de la línia ferroviària que connecta PortAventura, Salou, Cambrils, Mon-roig del Camp i l'Hospitalet de l'Infant.

L'entitat considera que la proposta contradiu el Pla Territorial Parcial del Camp de Tarragona on s’aposta per un tramvia per donar servei als usuaris d’aquesta zona. A més, diuen que per llei la Generalitat és l’administració qui s’ha de fer càrrec del desmantellament i no els ajuntaments i recorden que el Pla Territorial Parcial de Camp de Tarragona ja contempla un tramvia. 

L'entitat denuncia que si no és a través d'aquest mitjà el territori no tindrà alternatives ferroviàries i assegura que això tindria un impacte als 675.000 usuaris mil que utilitzen cada any el tren a Salou i Cambrils. Aquestes plataformes també posen en dubte la viabilitat de la urbanització de l’espai de 8’5 km que deixarien aquestes vies i després habilitar-les de nou per fer-hi finalment el tram. Per ells, la millor aposta passaria per una urbanització compartida amb el tramvia, que ja permetria moltes millores a l’entorn. Per aquest motiu, tampoc entenen que el desmantellament de les vies compti amb el "beneplàcit" dels alcaldes de Salou, Cambrils, Mont-roig del Camp i de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant: "No entenem com poden donar suport a una inciativa que dexiarà sense servei a milers de persones", lamenta el portaveu de la plataforma, Ricard Riol.

Ahir la PDF va traslladar el cas al Síndic per exposar els prejudicis i les vulneracions legals que comportaria segons ells el desmantellament de les vies. Al mateix temps, esperen que la situació es pugui desencallar amb el nou Govern de la Generalitat i no haver d’arribar a presentar un recurs contenciós administratiu davant dels jutjats.

Finalment, les plataformes també van anunciar que esperen la reacció de la Diputació de Tarragona, a qui proposen que faci el paper de "mediador" entre les parts afectades. També estan pedents de l'Ajuntament de Tarragona, -que va aprovar dues mocions de suport-, ja que la ciutat perdria la connexió amb la llarga distància des del nucli urbà i els viatgers haurien d'anar a agafar l'Euromed a l'estació Camp de Tarragona de Perafort.

Publicitat