Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Granados demana concreció en el calendari del desmantellament de les vies del tren

Els alcaldes de Salou, Cambrils, Mont-roig i Hospitalet de l'Infant demanaran a Madrid terminis pel desmantellament de l’actual infraestructura ferroviària de la costa

L'alcalde de Salou, Pere Granados, observa el plànol del projecte de Foment que preveia la connexió amb l'ample de via europeu L'alcalde de Salou, Pere Granados, observa el plànol del projecte de Foment que preveia la connexió amb l'ample de via europeu J.C.
Mobilitat Josep Cartanyà
Dimarts, 23 Gener 2018 16:28

L'alcalde de Salou, Pere Granados, ha volgut deixar clar que la capital de la Costa Daurada quedarà ben comunicada amb la xarxa ferroviària del Corredor del Mediterrani i ha garantit que, un cop es desmantellin les vies, els viatgers que utilitzen l'actual estació de Salou podran arribar igualment al municipi, o bé utilitzant l'estació Salou-PortAventura -actualment només funciona com a baixador- o aturar-se a una altra estació propera i utilitzar un altre tipus de transport.

En clau local, Granados ha recordat que el desmantellament de les vies del tren "és una reivindicació històrica" i ha culpat aquesta barrera física com la raó principal per la qual el comerç del municipi no s'ha pogut desenvolupar. El batlle de Salou ha qualificat el desmantellament com "la transformació urbanística més important de la seva història".

Connexió amb l'ample europeu

Més enllà de la connexió amb l'ample ibèric, l'alcalde ha demanat la connexió de Salou amb l'ample europeu i el Corredor del Mediterrani. Per fer-ho possible, Granados recorda que l'únic que ha de fer Foment és tirar endavant els projectes que tenia previstos i que "hem reivindicat en diverses ocasions i reunions" i ha afegit que contemplen "una nova estació i un ramal des de l'estació Salou.-Port Aventura, que ja havia estat dissenyat també pel propi Ministerio de Fomento", recorda l'alcalde. En concret, demanen que el govern espanyol executi el conegut com "Salto del Carnero", que és un tram de 1.100 metres, però ha lamentat que, tot i les múltiples gestions, "l'Estat està icomplint amb allò promès".

L'alcalde també ha criticat que Foment tampoc hagi adjudicat l'estació central de l'Aeroport de Reus, de manera que actualment un viatger que arriba a l'aeroport no pot agafar l'alta velocitat en baixar de l'avió. Granados també creu que no els diputats provincials al Congrés no han defensat aquesta connectivitat que afecta a tot el Camp de Tarragona: ""Hi ha hagut algun diputat provincial d'algun partit polític que hagi aixecat la veu? No" i ha instat als parlamentaris a Madrid que que "fem força tots els grups polítics per exigir que s'executin els compromisos adquirits, ja que la nostr província no pot quedar aïllada del futur".

Per tot plegat, els alcaldes de Salou, Cambrils, Mont-roig del Camp i l'Hospitalet de l'Infant demanaran en una reunió a Madrid terminis pel desmantellament de l'actual infraestructura ferroviària de la costa.

L'Eix Cívic

L'alcalde de Salou també ha recordat que, un cop entri en servei el Corredor del Mediterrani -previst per enguany-, i el tram urbà de Salou quedi alliberat de les vies amb els seu desmantellament, "l'Ajuntament ja té previst ordenar i urbanitzar el traçat amb el projecte d'Eix Cívic, que reservarà un espai on implantar un mitjà de transport lleuger, tipus TrenTram". Aquest tramvia permetrà connectar Salou amb els pobles i ciutats del territori i la futura estació central de l'Aeroport de Reus. Sigui com sigui, el projecte d'implantar un tramvia al territori l'ha d'impulsar i finançar la Generalitat, tal i com es va comprometre.

M. Reyes Pino (Cs): "Quant trigarà Salou en estar connectat?"

"Quant trigarà Salou en estar connectat?". Així li ha preguntat la portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) Salou, M. Reyes Pino, a l'alcalde de Salou després de la roda de premsa de l'equip de govern per valorar el desmantellament de l'actual línia ferroviària de Salou. El grup de l'oposició ha volgut reiterar la seva "preocupació" per la importància de la mobilitat dels salouencs i turistes que visitaran el municipi, ja que segons les declaracions de l'alcalde "Salou estarà connectat". Pino li ha contestat que expressar-ho d'aquest manera és "relatiu en el temps. De moment, només se sap que al llarg de 2018 es desmantellarà l'actual via".

Així mateix, la regidora ha destacat que "no es té constància dels temps d'execució del tramvia que ha de connectar Salou amb Vila-seca i els municipis veïns". Per això, l'ha convidat a "assumir la seva responsabilitat" i preocupar-se per conèixer els timming reals ".

Així mateix, li ha demanat a l'alcalde que "no eludeixi responsabilitats i deixi de repetir que" la classe política al Congrés no ha fet res per Tarragona ' ", i li ha recordat que "en el seu govern també té grups que compten amb representants al Congrés "i que "Ciutadans és un dels pocs grups que ha alçat a mà en en matèria ferroviària preguntant sobre les connexions i infraestructures en el territori tant al Parlament de Catalunya com a Congrés dels Diputats".

 

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: