Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Foment desmantellarà la via del tren a Salou

El desmantellament de vies entre Cambrils i PortAventura genera incerteses sobre el temps que trigarà en arribar el nou tramvia que ha de connectar amb l'estació Salou-PortAventura i la possibilitat de deixar sense servei ferroviari als viatgers de Salou

Imatge d'arxiu de les vies del tren al seu pas pel centre urbà de Salou Imatge d'arxiu de les vies del tren al seu pas pel centre urbà de Salou CEDIDA
Mobilitat Redacció Infocamp
Dimecres, 17 Gener 2018 16:55

"Salou aconsegueix una reivindicació històrica eliminant les vies del tren del bell mig de la ciutat". Així es congratulava ahir l'alcalde de Salou, Pere Granados, a través d'una piulada a les xarxes socials, on remarcava la importància de fer desaparèixer "la barrera al normal funcionament de la vialitat, un perill i molèsties per a les persones". L'anunci del Ministeri de Foment arriba en resposta a una pregunta del diputat d'En Comú-Podem, Fèlix Alonso, a qui el govern espanyol li confirmava que "es procediria obligatòriament a desmantellar la via actual, retirant rails, travesses i calbejat elèctric", una actuació inclosa dins la posada en marxa del nou Corredor Mediterrani ferroviari de la línia València-Tarragona que comporta el conseqüent desmantellament de les vies actuals entre Cambrils, Salou i PortAventura.

Incertesa sobre l'arribada a temps del tramvia

L'alcalde de Salou també va assegurar que alhora "es manté connexió ferroviària des de l'estació Salou-PortAventura". Un aspecte que no té tan clar l'Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP) que, en declaracions al Diari Més alertava ahir de "gravíssima" la situació en què quedaran aquestes poblacions "si es desmantella la via del tren sense tenir en marxa el projecte de tramvia". Tant aquesta entitat d'usuaris com el grup municipal de Ciutadans de Salou es mostren preocupats pel fet que Foment també hauria respòs al diputat Alonso que negava tenir "cap petició formal per traspassar la línia" de la Generalitat per tirar endavant un tramvia que connnecti les principals poblacions de la Costa Daurada i Tarragona. Una petició que sí asseguren haver fet des del Departament de Territori de la Generalitat. 

Davant d'aquestes incerteses, Ciutadans de Salou ha advertit que "Salou podria quedar-se incomunicat per tren en un termini de sis mesos". Per això, la seva portaveu, Reyes Pino, ha registrat una sol·licitud per abordar de manera "urgent" en la pròxima reunió de portaveus "la qüestió del tramvia de la Generalitat que hauria de comunicar Salou amb PortAventura, Vila-seca, Cambrils i Tarragona". Des de la PTP van més enllà i avisen que, si no arriba el tramvia en un temps prudencial, els viatgers de Salou hauran d'agafar el tren a l'estació de Vila-seca perquè consideren que l'estació de PortAventura és només un baixador que quedarà en "un cul de sac".

Dubtes a Cambrils

Sense un tramvia o un tren llançadora, el desmantellament de la via actual també obligarà als passatgers de Cambrils a utilitzar la nova estació construïda al costat de l'autopista, segons la PTP. Per la seva banda, el portaveu de Ciutadans a Cambrils, Imnaol Rico, ha recordat a l'equip de govern "la necessitat d'executar el projecte de l'avinguda Charles Darwin per adequar els accessos del municipi amb la nova estació de trens de Cambrils". Rico també ha alertat que "ha de tenir-se en compte zones d'aparcament i una línia de transport públic eficaç per no deixar incomunicats els veïns amb l'estació", a la vegada que ha recordat que, per connectar els municipis veïns amb l'estació, "és imprescindible l'adequació de l'avinguda de l'Esport que el president de la Diputació Josep Poblet es va comprometre a finançar en una reunió amb FECAM".

 

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: