Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’Ajuntament subvencionarà el transport públic als joves que estudiïn fora de Roda de Berà

Enguany serà possible gràcies a una donació de l’Obra Social “La Caixa” però l’objectiu del consistori és que el projecte es mantingui

Els joves beneficiats hauran d'estar empadronats a Roda amb una antiguitat mínima d'un any i els ingressos de la família no superaran els 20.000 euros anuals Els joves beneficiats hauran d'estar empadronats a Roda amb una antiguitat mínima d'un any i els ingressos de la família no superaran els 20.000 euros anuals CEDIDA
Mobilitat Redacció Infocamp
Dilluns, 04 Desembre 2017 12:29

L'Ajuntament de Roda de Berà va aprovar en el ple de dijous passat, amb els vots a favor de tots els membres, a excepció dels regidors del PSC que es van abstenir, les bases que regularan a partir d’ara l’atorgament de subvencions als joves del municipi per tal que puguin finançar els costos del transport públic per cursar estudis reglats no obligatoris en centres públics, com poden ser cicles formatius o estudis universitaris.

Les regidories d’Acció Social i d’Ensenyament, amb la posada en marxa d’aquesta subvenció, dóna un pas endavant per ajudar als joves que vulguin continuar estudiant fora del municipi, subvencionant les seves despeses de transport públic. Al municipi, una mitjana de 50 nois i noies, segons les dades del departament d’Ensenyament, sol·liciten estudiar fora de Roda de Berà en centres públics un cop han finalitzat els estudis obligatoris, i d’ells, una trentena, s’han de desplaçar cada dia als instituts de Torredembarra o a d’altres punts del Tarragonès, i donat que no són ensenyaments obligatoris, la despesa del transport ha d’anar a càrrec de les famílies.

D’aquesta forma, l’Ajuntament ha treballat per trobar fórmules i aconseguir ajudar a les famílies i als estudiants, “apostem perquè els nostres joves puguin continuar estudiant un cop acaben l’ensenyament obligatori al municipi, perquè creiem fermament que l’educació és un bé bàsic i valuós que pot ajudar a les famílies a fer front a les dificultats”, assegura l’equip de govern, “perquè invertir en la infància i la joventut és invertir en el futur de Roda de Berà”.

Enguany, ha estat possible posar en marxa el projecte gràcies a la donació de 2.500 euros que l’Obra Social “La Caixa” va efectuar a l’Ajuntament amb aquest objecte. L’objectiu de l’equip de Govern, però, és que aquestes bases es mantinguin, atès que neixen amb voluntat de permanència “esperant que el nou sistema cristal·litzi i contribueixi a fomentar l’accés a l’educació dels joves rodencs”, asseguren.

Beneficiaris

Les bases regulen l’atorgament de les subvencions, i segons les mateixes, podran acollir-se tots els joves d’entre 16 i 25 anys, que cursin estudis reglats no obligatoris en centres públics, als quals es desplacin mitjançant transport públic col·lectiu de viatges, i que compleixin una sèrie de requisits, com per exemple, estar empadronades a Roda de Berà amb una antiguitat mínima de dotze mesos, o que els ingressos de la unitat familiar no superin els 20.000 euros anuals, entre d’altres requisits detallats a les bases.

L’import de la subvenció serà del 100% de l’import de la despesa acreditada en transport públic des de Roda de Berà o l’estació de Sant Vicenç de Calders, amb un límit de 300 euros per alumne i curs lectiu.

Les sol·licituds s’hauran de presentar a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà, de dilluns a divendres de 9 a 14 hores, emprant els models normalitzats, annex 1 i annex 2, i presentant la justificació de la despesa realitzada, fins l’1 de setembre de l’any vinent.

Publicitat

icona missatge de correu electrònic

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu:

Privacitat:
  •