Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Dispositiu especial al cementiri Reus amb motiu de Tots Sants

S'habilita una zona d'aparcament a l'exterior del cementiri i la línia de bus 35, que el dia 1 de novembre serà gratuïta i tindrà una freqüència de pas de 15 minuts

La línia 35 uneix aquests dies la plaça de les Oques i l'estació d'autobusos amb el Cementiri General de Reus La línia 35 uneix aquests dies la plaça de les Oques i l'estació d'autobusos amb el Cementiri General de Reus CANAL REUS TV
Mobilitat Redacció Infocamp
Dimarts, 31 Octubre 2017 09:00

L’Ajuntament de Reus, a través de Serveis Funeraris Reus i Baix Camp, ha posat en marxar, fins al 2 de novembre, un conjunt de sreveis especials coinciditn amb la festivitat de Tots Sants, en col·laboració amb Reus Transport, la Guàrdia Urbana i altres departaments.

El dispositiu preparat busca facilitar la visita de la ciutadania al cementiri en unes dates de màxima afluència de visitants. Els serveis especials preparats són els següents:

S'ampia l'horari del cementiri

Del 23 al 29 d’octubre i el 2 de novembre, el Cementiri obre les portes de manera ininterrompuda entre les 9:00 i les 19:00h. Els dies, 30, 31 d’octubre i 1 de novembre, quan es preveu una major afluència de visitants, les portes s’obriran de 7:00 a 19:00h.

Aparcament

Pel que fa a l’aparcament, a més de les mesures habituals per facilitar l’accés i estacionament de vehicles, des de Serveis Funeraris Reus i Baix Camp es recorda que la zona d’aparcament habilitada a la part posterior del cementiri es troba oberta als vehicles.

Transport públic

Entre el 29 d’octubre i l’1 de novembre, Reus Transport ofereix un servei d’autobús específic que connecta el centre de la ciutat amb el Cementiri. Amb la Línia 35 Servei especial Tots Sants serà més accessible arribar al cementiri amb transport públic des del centre de la ciutat durant aquests dies de major afluència de gent.

Entre els dies 29 i 31, el servei començarà a les 9:00h des de la plaça de les Oques. El dilluns 30 i el dimarts 31, tindrà una freqüència d’una hora, i l’última sortida des del Cementiri serà a les 18:35h. L’1 de novembre, Tots Sants, la línia 35 serà gratuïta i iniciarà el servei a les 8:52 h i el finalitzarà a les 19:00 h, amb una freqüència de pas de 15 minuts.

La línia 35 comença el recorregut a la plaça de les Oques, continua pel passeig Sunyer i el passeig Prim, la plaça de la Pastoreta, l’estació d’autobusos, el camí de Tarragona, la Riera d’Aragó, el Camí de Valls i la carretera de Montblanc fins al cementiri. El servei extraordinari de la Línia 35 se suma al de la línia 32 que habitualment ja fa el servei al cementiri.

Dispositiu de la Guàrdia Urbana

El dispositiu de Guàrdia Urbana té com a objecte la seguretat i la regulació i millora de l’accés al cementiri, així com garantir la seguretat de les persones que s’hi desplacin durant aquests dies, ja sigui a peu, en vehicles particulars o en transport públic, el qual es desenvoluparà, des del dia 27 d’octubre fins els l’1 de novembre, dia de Tots Sants.

La regulació del trànsit se centrarà a l’accés d’entrada al cementiri per la avinguda de Montblanc, la cruïlla amb la carretera del Morell, l’accés a la avinguda de la Pau i el camí lateral i d e darrera del cementiri. Pel que fa a la sortida, es farà per la riera de la Abeurada en direcció a l’avinguda de Montblanc, o la urbanització Sant Joan.

La Guàrdia Urbana ha previst 13 punts de regulació, als quals hi destinarà una seixantena d’agents i comptarà amb la col·laboració dels Voluntaris de Protecció Civil. Per part del Departament de Mobilitat i Circulació i Serveis Funeraris, s’han senyalitzat i habilitat zones d’estacionament de vehicles.

Des de la Guàrdia Urbana es recomana la utilització del transport públic per evitar col·lapses en la circulació, especialment el dia de Tots Sants en que el servei de Bus serà gratuït i es preveu una major intensitat de trànsit.

Servei de neteja

Es dóna continuïtat al servei de neteja de sepultures. Es tracta d’un servei que el pot sol·licitar tot titular d’un dret funerari. En el punt d’informació de l’oficina del cementiri també es podrà demanar informació i formalitzar-ne el servei. Les persones interessades podran escollir la freqüència que li sigui més interessant: una, dues, tres, quatre o dotze vegades l’any.

Altres serveis

La jornada de Tots Sants disposarà de la presència d’una unitat d’ambulància amb personal d’assistència per atendre a les persones que ho necessitin. D’altra banda, el cementiri disposa d’un vehicle elèctric i d’una cadira de rodes per facilitar la mobilitat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: