Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El ministre de Foment garanteix l'alta velocitat entre Castelló i Vandellòs

Iñigo de la Serna aclareix al programa 'Los desayunos de TVE' que no cal construir una nova línia perquè les vies actuals i futures podran suportar tot el trànsit

Imatge d'arxiu del Corredor Mediterrani al seu pas per Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant Imatge d'arxiu del Corredor Mediterrani al seu pas per Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant ACN
Mobilitat Redacció Infocamp
Dimarts, 24 Octubre 2017 10:08

El ministre de Foment, Iñigo de la Serna, ha negat avui que el tram entre Castelló i Vandellòs es quedi sense alta velocitat, tal com van interpretar alguns partits polítics i sectors econòmics després de l'anunci fet a València pel coordinador del Corredor del Mediterrani, Juan Barios, que va afirmar que Foment renunciaria a construir una nova línia d'alta velocitat entre Castelló i Vandellòs. En declaracions al programa 'Los desayunos de TVE', el ministre ha deixat clar que en el tram entre Castelló i Vandellòs hi ha capacitat més que suficient per albergar les circulacions de trens actuals i futures i que resulta "innecessari" construir una nova línia d'alta velocitat com sí s'ha previst entre València i Castelló per a un futur batant llunyà. 

La decisió suposa que les actuals vies ferroviàries -actualment en ample ibèric- hauran de suportar tot el trànsit ferroviari del corredor en les properes dècades perquè Foment i l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (ADIF) consideren que aquest tram de 141 km pot suportar el trànsit actual i futur. Aquest trajecte sí canviarà a l'ample europeu ferroviari gràcies a les vies polivalents instal·lades als anys 90 quan la demanda de trànsit així ho requereixi. Segons les previsions del ministeri, es calcula que aquesta necessitat es faran paleses a partir del 2020.

Aquesta decisió sobre el disseny del Corredor del Mediterrani suposa alhora deixar de banda el tercer estudi informatiu fet sobre l'eix ferroviari litoral, que ja ha quedat absolet. Per aquest motiu, alguns sectors econòmics i partits polítics han mostrat la seva preocupació pel futur d'aquest tram.  

ERC hi veu "una nova agressió cap a Catalunya"

El diputat al Congrés per Tarragona, Jordi Salvador (ERC), ha manifestat la seva "indignació" davant de l'anunci de Foment de no construir la nova línia d'alta velocitat entre Castelló i Vandellòs. El diputat tarragoní reclama que "cal una aposta pel territori per aconseguir un impuls en l'economia i defensar la indústria del territori". Salvador considera que això "és una agressió al poble català, que se suma a una agressió més a la que s'ha fet a l'educació, a l'economia, als mitjans de comunicació públics, a les xarxes elèctriques tancades, a les millores del Pla Penta de les Terres de l'Ebre i als Mossos" i ha recordat que les infraestructures "són un pilar fonamental per Catalunya com a país".

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: