Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Marxa lenta per denunciar el col·lapse de la C-31 al Penedès

Les entitats convocants denuncien el col·lapse i l’elevada sinistralitat de la C-31 i exigeixen a la Generalitat que alliberi el peatge del tram sud de l’autopista

Les entitats demanen la gratuïtat de l'autopista per evitar les cues que es formen a la C-31 Les entitats demanen la gratuïtat de l'autopista per evitar les cues que es formen a la C-31 CANAL BLAU
Mobilitat Josep M. Flores/ Taempus
Dissabte, 02 Setembre 2017 09:37

Una cinquantena de vehicles van prendre part ahir a la tarda en una marxa lenta per la C-31 i C-32 entre Calafell i Vilanova i la Geltrú convocada per la Xarxa de Mobilitat Penedès-Garraf. La mobilització tenia com a objectiu denunciar, una vegada més, el col·lapse i l’alta accidentalitat que acumula la carretera C-31 i reclamar l’alliberament del peatge de l’autopista C-32.

Sota els lemes #proupeatges i #prouaccidents, els manifestants es van concentrar a les 18:45h a la plaça Mediterrani de Segur de Calafell des d’on van sortir en corrua en direcció a Vilanova per la C-31. En el punt de sortida hi havia una vintena de vehicles, però la xifra es va anar incrementant a mesura que la marxa avançava, ja que se n’hi van anar afegint a Cunit, Cubelles i Vilanova mateix. Tots junts després van tornar cap a Segur de Calafell per l’autopista C-32 també en una marxa lenta que va obligar molts conductors a tenir paciència. L’acte reivindicatiu va tenir un final festiu amb una xocolatada popular a la confraria de pescadors de Segur.

La d’ahir és la primera marxa lenta que es convoca per reclamar la gratuïtat de la C-32, ja que fins ara totes les mobilitzacions havien consistit en talls localitzats a l’autopista o a la carretera. Aquests talls requereixen el permís de Trànsit i la darrera convocatòria, prevista per al mes d’agost, es va ajornar a darrera hora per les restriccions imposades pels Mossos. Per esquivar aquestes restriccions, els organitzadors van decidir muntar una marxa lenta que no requereix permisos oficials, ja que en tot el recorregut se circula al mínim de velocitat que permet el Codi de Circulació i els Mossos d’Esquadra no hi poden dir res.

 

Rull es reuneix amb els alcaldes de l’N-340

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, es reunirà dilluns amb els alcaldes del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Penedès afectats per l’àrea d’influència de l’N-340. També hi assistirà la directora del Servei Català de Trànsit, Eugènia Domènech. Aquesta reunió, que tindrà lloc, a les 17:00h, a la seu central del Departament de Territori i Sostenibilitat, és una continuació de la que ja van mantenir fa un mes per abordar les mesures a emprendre per reduir la sinistralitat en aquesta via. Els alcaldes van donar aleshores el seu vistiplau a la proposta de la Generalitat d’intentar reduir l’accidentalitat de l’N-340 mitjançant el desviament obligatori dels camions cap a l’AP-7 amb un descompte als peatges, i bonificant alhora el 100% dels trajectes interns que els residents facin utilitzant l’autopista.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: