Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’EMT realitza millores d’accessibilitat en les parades

Les principals mesures són la instal•lació de noves andanes, la millora de la senyalització en les marquesines o mesures de seguretat per a persones invidents

Andanes com aquesta faciliten l'accés a persones amb mobilitat reduïda Andanes com aquesta faciliten l'accés a persones amb mobilitat reduïda ARXIU/ JOSÉ CARLOS LEÓN/ EL PUNT AVUI
Mobilitat Redacció Infocamp
Dijous, 10 Agost 2017 10:13

L’Empresa Municipal de Transports (EMT) ha dut a terme, durant aquest mig any, una sèrie de mesures enfocades, sobretot, a millorar l’accessibilitat als autobusos. Entre les actuacions principals destaquen la instal•lació d’andanes per facilitar l’accés a persones amb mobilitat reduïda, la millora de la senyalització en les marquesines, en favor de persones amb dificultats lectores, i mesures per garantir la seguretat de les persones cegues.

Una de les actuacions més destacades i amb més inversió ha estat la instal•lació d’andanes per facilitar l’accés de pujada i baixada del vehicle a les persones amb mobilitat reduïda. És el cas de les parades del Sociosanitari Francolí, al barri de Sant Ramon i a l’Arrabassada. Una altra millora destacable en accessibilitat ha estat l’adaptació del reglament de viatgers al format de Lectura Fàcil, del qual l’EMT ha estat pionera. S’ha elaborat un pòster amb aquest sistema, el qual anirà dins dels vehicles i facilitarà l’accés a la informació de forma clara i comprensible a un percentatge de la població, el 30%, que té dificultat lectores.

Una altra acció destinada a guanyar accessibilitat, en aquest cas per al col•lectiu de persones invidents, va ser la instal•lació d’una peça que arribés fins a terra a les parades per tal que les persones cegues puguin detectar l’element que sobresurt i bordejar-lo. Amb això es pretén evitar col•lisions amb els elements que sobresurten de la parada. Igualment, cal subratllar l’inici de la primera fase de millora de la senyalització a les marquesines amb la instal•lació de planxes a la part superior.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: