Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona eliminarà el darrer aparcament gratuït al centre

Abans de finals d’any, l’esplanada del costat del cementiri municipal s’ampliarà i es convertirà en un nou pàrquing de pagament de zona taronja

Aspecte actual de l'aparcament, l'únic que queda al centre de Tarragona que sigui gratuït des de la implantació de les zones verdes i taronja Aspecte actual de l'aparcament, l'únic que queda al centre de Tarragona que sigui gratuït des de la implantació de les zones verdes i taronja JUDIT FERNÀNDEZ/ EL PUNT AVUI
Mobilitat Azahara Palomares / El Punt Avui
Diumenge, 02 Juliol 2017 10:45

Quan es compleixen cinc anys des que Tarragona introduís el sistema de zones verdes i taronja al centre, l’Ajuntament es prepara per posar punt i final al darrer gran aparcament gratuït que havia resistit fins ara. L’esplanada al costat del cementiri municipal, i que es va obrir com a aparcament dissuasiu als afores de la zona emmurallada de la Part Alta, passarà a ser de pagament abans de finals d’any.

En concret, l’Ajuntament de Tarragona, de la mà de l’empresa Aparcaments Municipals de Tarragona (AMT), preveu ampliar l’esplanada, fer-hi tot un seguit d’accions de condicionament que inclouran la pavimentació i la senyalització de les places i passar a gestionar-la amb el sistema regulat de zona taronja. Aquesta modalitat d’aparcament de pagament preveu una quota d’un euro a canvi d’aparcar el vehicle durant tot el dia. El regidor de Mobilitat i president de l’AMT, Josep Acero, va destacar que ja està “pràcticament tancat” l’acord per ampliar la superfície de l’aparcament amb una finca annexa. “Ara serà gairebé el doble i hi haurà un ordre i també una vigilància que fins ara no hi eren”, va subratllar. “Si es fa servir cada dia suposarà tan sols cinc euros setmanals, que és un preu molt baix comparat amb llocs com ara Barcelona”, va afegir-hi Acero. La desaparició de la gratuïtat d’aquest espai, de fet, havia generat crítiques del principal partit de l’oposició, C’s, que va demanar al govern que ho reconsiderés recordant que molts dels usuaris són funcionaris.

Reserva per a funerals

Amb el pas a zona taronja de l’esplanada, Tarragona disposarà de tan sols dos aparcaments dissuasius gratuïts, tots dos als barris de Sant Pere i Sant Pau i Bonavista. Al centre, el pàrquing del cementiri passarà a ser el tercer de zona taronja (junt amb el de l’hospital Joan XXIII i el de l’avinguda Vidal i Barraquer), a més de les dues zones viàries reservades també per a zona taronja (Els Músics i l’entorn de les vies, a la Part Baixa).

Acero va avançar que s’està estudiant com resoldre alguns problemes que l’eliminació del darrer aparcament gratuït està generant. “Estem estudiant la reserva d’unes poques places gratuïtes per a persones que assisteixin a funerals al cementiri, ja que s’han donat casos de gent que ha vingut a l’enterrament d’un familiar i no sabia on deixar el vehicle”, va afirmar Acero.

Així mateix, també s’està estudiant la creació d’un nou aparcament dissuasiu a la zona en una altra finca ara sense construir, davant de la demanda existent.

Places per autocar

El remodelat aparcament també donarà resposta a una demanda clàssica del sector turístic, la creació de places per estacionar autocars de visitants, després que l’espai reservat per a ells a l’avinguda Catalunya, davant del Camp de Mart, havia quedat saturat. Es calcula que s’hi podran reservar una desena de places per aparcar els autocars un cop ja hagin descarregat els viatgers. Serà també de pagament, però no s’ha fixat el preu encara.

 

Més de 2,6 milions d’ingressos

Sense comptar les noves places de zona taronja que s’hi afegiran en els mesos vinents, l’AMT gestiona actualment un total de 5.129 places de zona blava, verda i taronja al centre de la ciutat. Durant l’any 2016, aquestes places van generar 2.632.696 euros d’ingressos, als quals cal sumar els 202.325 euros generats pels residents que les van fer servir a preu reduït. Una xifra que és superior als ingressos que generen l’altre àmbit de treball de l’AMT, els pàrquings tancats en superfície i subterranis, que l’any passat van deixar 2,3 milions d’euros d’ingressos.

De fet, aquests vuit aparcaments tancats van registrar durant l’any passat un total de 459.400 operacions, és a dir, estades independents de vehicles. De tots els aparcaments, el que té una major activitat i rotació és un en superfície, el de Battestini, que amb 156 places va veure passar 142.400 vehicles l’any passat. L’altra cara de la moneda la representa l’aparcament subterrani de la Imperail Tarraco, amb tan sols 5.300 operacions per les 182 places de què disposa.
Els vuit aparcaments van estrenar el mes de setembre de l’any passat una nova tarifa que és fins a un 56% més barata que l’anterior.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: