Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Nou anunci de represa de l'A-27 a Fontscaldes

Valls i Montblanc ja s'escolten amb recel i malestar el cinquè avís en un any d'engegar l'obra del túnel de Lilla

L'A-27 està aturada fa anys abans del túnel de Lilla L'A-27 està aturada fa anys abans del túnel de Lilla ARXIU/ EL PUNT AVUI
Mobilitat Josep Lluís Eras / El Portal Nou
Dimarts, 14 Febrer 2017 08:35

l subdelegat del govern de l'Estat a Tarragona, Emilio Ablanedo, va assegurar divendres que en els pròxims dies es reprendran les obres de construcció de l'A-27 al tram del túnel de Lilla, que permetrà la continuïtat de Valls a Montblanc de l'autovia. El territori, però, s'escolta amb desconfiança el cinquè anunci en poc més d'un any de represa dels treballs.

I és que tres dies abans de les declaracions d'Ablanedo, el diputat del PDeCAT Ferran Bel va rebre una resposta menys concreta a una pregunta al Congrés. El govern estatal es limitava a dir que “s'ha començat amb treballs en obra exterior” i “està previst iniciar les obres d'excavació del túnel aquest 2017”. La contestació va indignar l'alcalde de Valls, Albert Batet, que a les xarxes es va mostrar “cansat de tanta ambigüitat” i “tants incompliments”.

A mitjan novembre de l'any passat, l'Estat ja va fer un anunci de restabliment dels treballs que va derivar en una reunió entre responsables del territori i càrrecs del Ministeri de Foment. Segons el contingut de la trobada, abans de finals d'any s'havia de començar a treballar en tasques de desbrossament i preparatius. Però a mitjan gener, en declaracions a Ràdio Montblanc, l'alcalde Josep Andreu va denunciar: “Hi han posat una màquina perquè hi faci quatre tombs, a fer veure que s'havia treballat, però no hi han fet res, és un engany.”

“Les casetes d'Acciona no hi són”

El regidor de Territori i Medi Ambient de l'Ajuntament de Valls, Martí Barberà, no descarta que des del mes de novembre fins aquí s'hagin fet alguns treballs de neteja i amidaments. Però respecte a aquest nou anunci immediat, també constata que “les casetes d'Acciona [empresa constructora] no hi són, a Fontscaldes”. Barberà no veu correcta l'actitud dels representants de l'Estat, que fan anuncis continuats de represa dels treballs quan el mateix territori veu que les obres no avancen. “Val més que diguin que començaran al març o a l'abril, però que sigui veritat”, assenyala.

Per aquest motiu, Valls i Montblanc demanaran una altra reunió urgent amb els responsables del Ministeri de Foment. El seu objectiu és sortir d'aquesta trobada amb un calendari concret i el compromís de l'Estat que es complirà.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: