Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Les carreteres de Tarragona lideren el descens de mortalitat

A pesar del sinistre on tretze joves van perdre la vida en un autocar a Freginals, es registren 48 morts en carretera durant l'any 2016

Els responsables del Servei Català de Trànsit (SCT) van presentar ahir a Tarragona les dades d'accidents del 2016 Els responsables del Servei Català de Trànsit (SCT) van presentar ahir a Tarragona les dades d'accidents del 2016 AGNÈS LLORENS
Mobilitat Agnès Llorens
Dimecres, 08 Febrer 2017 08:22

A pesar d'haver sofert el pitjor accident de la història –el mes de març del 2016 tretze estudiants van perdre la vida en un sinistre que va afectar l'autocar en què viatjaven a Freginals (Montsià)– del Servei Català del Trànsit (SCT), aquest 2016 les comarques de Tarragona lideren les xifres de reducció d'accidents mortals al conjunt de Catalunya.

Així ho van confirmar ahir fonts d'aquest organisme, que passen balanç de l'any anterior i informen que, durant tot el 2016, el conjunt de carreteres de les comarques de Tarragona van registrar un 38% menys de víctimes mortals in itinere, fet que confirma que la demarcació se situa al capdavant de les zones de Catalunya amb menys accidents mortals. En total, al conjunt de carreteres del Camp i l'Ebre hi va haver 48 morts en 34 accidents, una xifra de víctimes que lideren carreteres com ara l'N-340, que es confirma com la via de circulació amb més perillositat, ja que –a banda del succés de Freginals– concentra el nombre de víctimes mortals més elevat, un total de sis durant tot l'any passat, tot i que es redueix el nombre de morts que van perdre la vida en aquest tram durant el 2015 (16) i el 2014 (23). D'entre les carreteres on es registra més sinistralitat, també destaca l'A-7, una via en la qual, segons apunta la directora del SCT, Eugènia Domènech, s'instal·larà el radar de tram a l'altura de Tarragona de manera definitiva a partir del 13 de febrer.

En total, i segons les dades del SCT, un 16,8% dels accidents amb víctimes mortals de Catalunya del 2016 es van produir en territori de Tarragona i un 20,8% del conjunt de víctimes mortals que es van registrar l'any passat van ocórrer a la demarcació. En percentatges, Tarragona registra un 38% menys d'accidents mortals a la carretera respecte a exercicis anteriors, en un període anual que el SCT confirma que és “positiu”. Per comarques –i encapçalant la llista de sinistres–, destaca el Montsià, a causa de l'accident de Freginals, i el Priorat i la Terra Alta sobresurten perquè no s'hi va registrar cap víctima mortal en accident de trànsit en tot el 2016.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: