Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’alcalde demana pisos de lloguer social per a les famílies desallotjades de Bonavista

L'antic administrador de finques hauria ocultat, segons la CUP, un informe de l’agost 2015 que alertava de l’estat de l’edifici

Les famílies de l'edifici afectat van abandonar la casa dilluns passat. Les famílies de l'edifici afectat van abandonar la casa dilluns passat. ACN.
Habitatge Josep Cartanyà
Dimecres, 07 Desembre 2016 17:47

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha activat -amb els serveis territorials d’Habitatge de la Generalitat- de manera “urgent i extraordinària” la Mesa d’Emergència, formada per l’Ajuntament i el govern català, per tal de facilitar el més aviat possible pisos de lloguer social a les famílies desallotjades de l’edifici en perill d’enfonsament, situat al número 14 del carrer Disset de Bonavista, segons va informar l’Ajuntament en un comunicat. Mentrestant, tres de les cinc famílies es troben allotjades a l’hotel Urbis i les altres dues van optar voluntàriament per establir-se a casa de familiars o amics, tot i que una d’elles, finalment, també va demanar ser allotjada a l’hotel. Una d’aquestes quatre famílies podrà instal·lar-se avui en un pis d’emergència social que té l’Ajuntament, dues més ho faran la setmana vinent i la darrera continuarà a l’hotel. Les famílies que tinguin menors escolaritzats que, amb motiu del reallotjament, s’hagin de desplaçar, tindran ajuts per al menjador escolar i el transport gratuït per a l’adult que els acompanyi a l’escola.

La CUP vol que es denunciï l'administrador per “posar en perill” la vida de les famílies

D’altra banda, la CUP ha instat l’Ajuntament de Tarragona a denunciar l’antic administrador de finques per “ocultar” un informe, de l’agost de 2015, del bloc desallotjat en què es demanava estudiar les causes de les esquerdes i fer-hi les reparacions pertinents. Segons la CUP, aquesta és una actuació “temerària” de l’antic administrador, “que ha posat en perill la vida d’aquestes famílies”.

En el mateix comunicat, els cupaires qüestionen la capacitat de l’Ajuntament per fer front a l’emergència habitacional i una borsa d’habitatge social que aglutini els pisos del Servei Municipal de l’Habitatge (SMHAUSA) i els que els bancs tenen buits. «Fa temps que demanem dades concretes sobre el nombre d’habitatges que es gestionen des de l’Ajuntament, tant els d’emergència —que gestiona l’IMSS— com els de lloguer social de SMHAUSA o la Generalitat”, recorda la CUP.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: