Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El PSC de Tarragona denuncia que "ERC i la CUP no hagin construït cap habitatge social en aquests 4 anys"

Ramos afirma que durant els dotze anys de govern socialista es va augmentar el parc d’habitatge públic en 150 pisos de compra i lloguer social

La portaveu del Grup Municipal Socialista, Sandra Ramos, en una imatge d'arxiu La portaveu del Grup Municipal Socialista, Sandra Ramos, en una imatge d'arxiu ARXIU / INFOCAMP
Habitatge Redacció Infocamp
Dijous, 30 Març 2023 15:26

La portaveu del Grup Municipal Socialista, Sandra Ramos, ha denunciat que ERC i la CUP "no hagin construït cap habitatge social en aquests quatre anys de legislatura". Per a Ramos “és intolerable que, un govern que es defineix d’esquerres, no hagi edificat cap pis de protecció oficial en tot el mandat”. El PSC assegura que durant els dotze anys de govern socialista es va augmentar el parc d’habitatge públic de Tarragona en 150 pisos de compra i lloguer social: 60 al C/ Doctor Mallafré davant de l’Hospital Joan XXIII, 52 a la urbanització del Rodolat del Moro, 30 a l’antiga caserna de la Guàrdia Civil davant del Saavedra i 8 a Santa Isabel.

Tanmateix Ramos considera que "és positiu que l’actual govern comenci a rehabilitar alguns habitatges per destinar-los a lloguer social, nosaltres també ho vam dur a terme a diferents edificis de la Part Alta i del barri del Port. Però, davant la situació que pateixen moltes famílies joves tarragonines per trobar un habitatge digne, ERC i la CUP haurien de ser més ambiciosos”.

Les i els socialistes tarragonins han recordat que, fa unes setmanes durant la visita de la ministra de Transports, Raquel Sánchez, es va confirmar que s’havia arribat a un acord per la construcció de 126 habitatges de protecció oficial al PP-10, amb un import de 7 milions d’euros. Ramos afirma que, a hores d’ara, només resta que la Generalitat tregui a concurs la licitació d’aquests habitatges socials: “És molt important que la Generalitat faci els deures, ja que el govern d’Espanya ha complert amb la inversió. Ara només fa falta que el govern autonòmic tregui a concurs la licitació dels pisos que aniran al futur barri al costat de l’Anella Mediterrània”. En aquest sentit, la portaveu socialista ha reclamat al govern municipal "que insti als seus companys de partit de Barcelona al desenvolupament d’aquest projecte perquè sigui una realitat: Ara toca moure fitxa al govern municipal, perquè pressioni a la Generalitat per la tan esperada i necessària edificació social al PP-10”.

El PSC ha proposat que d’aquests nous blocs de protecció oficial es reservi una part específica per a les persones amb capacitats diverses: “La manca d’habitatge es torna especialment crítica per a les persones amb capacitats diverses, per això, dels pisos que es destinin a habitatge social, volem reservar-ne una part específica per a pisos adaptats. Promoure la seva independència i l’accessibilitat en igualtat de condicions a un habitatge digne és bàsic en un estat del benestar”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: