Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Esquerra Independentista del Priorat promou una moció a favor de l'habitatge digne als 23 pobles

La moció forma part de la campanya "Un Priorat per viure-hi" i vol afavorir el lloguer assequible, regular els habitatges d’ús turístic i prioritzar la primera vivenda

La campanya “Un Priorat per viure-hi” s’escamparà per la comarca amb la presentació de mocions als ajuntaments La campanya “Un Priorat per viure-hi” s’escamparà per la comarca amb la presentació de mocions als ajuntaments CASAL CARRASCLET
Habitatge Redacció Infocamp
Divendres, 27 Gener 2023 18:39

La segona fase de la campanya impulsada per l’Esquerra Independentista del Priorat "Un Priorat per viure-hi" pretén arribar als 23 municipis de la comarca. Després que la moció sobre polítiques d’habitatge presentada per la CUP s’aprovés al ple del Consell Comarcal, ara es pretén que s’assumeixi per part de tots els ajuntaments. D'altra banda, l’EI del Priorat (CUP Priorat + Casal Carrasclet) prepara unes jornades de debat sobre la problemàtica de l’habitatge a diversos municipis.

En els propers dies, l'Esquerra Independentista presentarà a tots els ajuntaments de la comarca la moció sobre polítiques d’habitatge al Priorat que es va aprovar el passat mes d’octubre al Consell Comarcal "per tal que els ens locals també assumeixin com a propis els compromisos en defensa d’un habitatge digne a la nostra comarca".

En el mateix sentit, els ajuntaments prioratins governats per la CUP, és a dir, els Guiamets, la Vilella Alta i la Torre de Fontaubella, han enviat una carta al president del Consell Comarcal del Priorat per conèixer si des d’aquesta institució s’han començat a tirar endavant els acords aprovats en la moció.

En defensa d'un habitatge digne

La moció aprovada pel Consell Comarca, i que ara es farà arribar als ajuntaments, demanava que es faci un cens sobre el parc d’habitatges de cadascun dels municipis, que s’engegui una línia de treball per tal d’afavorir i d’augmentar el nombre d’habitatges de lloguer assequible i que des de l’Oficina d’Habitatge del Priorat se’n faci un seguiment i que, a partir de la planificació i el disseny d’una política d’habitatge, s’acordi a nivell comarcal limitar i regular els habitatges d’ús turístic (HUTTS) a cada poble en funció del parc d’habitatge disponible. També es demana que es prioritzi aquell habitatge destinat a primera vivenda, per tal d’afavorir l’arrelament de la gent al Priorat.

La problemàtica de l'habitatge, a debat

Així mateix, des de l’EI del Priorat volen que la campanya arribi a la gent i escoltar la seva experiència. Per aquest motiu ,organitzaran unes jornades de  debat sobre la problemàtica de l’habitatge a la comarca en la que volen visibilitzar, conscienciar i fer reflexionar a la població sobre un problema clau per a la supervivència d'aquests pobles.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: