Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Ajuntament de Tarragona demana 9,6 MEUR als fons Next Generation per construir 223 pisos de lloguer social

El consistori cediria l'ús dels terrenys i la resta de la inversió la farien entitats d'habitatge del tercer sector

La consellera d'Habitatge, Eva Miguel, mostra el plànol dels nous apartaments, que se situarien en dues parcel·les del PP10, entre el barri de Campclar i el nou centre comercial que vol aixecar Ten Brinke, a la zona de les Gavarres La consellera d'Habitatge, Eva Miguel, mostra el plànol dels nous apartaments, que se situarien en dues parcel·les del PP10, entre el barri de Campclar i el nou centre comercial que vol aixecar Ten Brinke, a la zona de les Gavarres ELOI TOST / ACN
Habitatge ACN
Dijous, 28 Juliol 2022 11:45

L'Ajuntament de Tarragona ha presentat un projecte per rebre 9,6 MEUR dels fons Next Generation de la Unió Europea per tal de construir 223 pisos de lloguer social. Els apartaments se situarien en dues parcel·les del Pla Parcial 10, entre el barri de Campclar i el nou centre comercial que vol aixecar Ten Brinke, a la zona de les Gavarres. El cost estimat és de 40,2 MEUR i la diferència l'assumirien entitats d'habitatge del tercer sector, que rebrien a canvi l'explotació dels pisos per 75 anys. Els terrenys són propietat de l'empresa municipal SMAHUSA. La primera finca acolliria 160 habitatges de 78m2 cadascun, mentre que la segona permetria aixecar 63 pisos de 72m2. El consistori confia que s'hi pugui entrar a viure a mitjans del 2026.

La promoció més gran té un pressupost de construcció de 28,7 MEUR, dels quals s'espera que 6,9 MEUR estiguin finançats pels fons europeus. Els 160 pisos es complementarien amb 160 aparcaments i trasters, així com dos locals comercials i 25 places d'aparcament comercial en dos edificis de 6 i 14 plantes més àtic, amb zona enjardinada i energèticament eficients. Els habitatges es llogarien a 6,63 euros el m2, mentre que els aparcaments a 3,31€/m2. La consellera d'Habitatge de l'Ajuntament de Tarragona, Eva Miguel, ha destacat que el 25% dels pisos estiguin reservats a menors de 35 anys, mentre que un altre 25% sigui per persones de més de 65 anys o discapacitats.

L'altra promoció consistiria en un edifici de 6 plantes i àtic que inclouria 63 habitatges, 74 places d'aparcament i dos locals comercials. El preu del m2 seria el mateix i també hi hauria un percentatge per a joves i persones grans. En aquest cas, el pressupost d'execució és d'11,5 MEUR, dels quals 2,7 es finançarien amb els fons Next Generation. En aquest cas la promoció es preveu que la faci i gestioni directament SMAHUSA, però no es descarta recórrer a entitats del tercer sector com en el primer cas.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: