Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Valls convoca ajuts destinats a l'accés de les persones joves al lloguer

Els ajuts, impulsats pel servei municipal de joventut, cobreixen un màxim de dos mesos de lloguer i les despeses d'administració de finques

Els ajuts, impulsats pel servei municipal de joventut, cobreixen un màxim de dos mesos de lloguer i les despeses d'administració de finques Els ajuts, impulsats pel servei municipal de joventut, cobreixen un màxim de dos mesos de lloguer i les despeses d'administració de finques ARXIU / INFOCAMP
Habitatge Redacció Infocamp
Dimarts, 26 Juliol 2022 00:26

L'Ajuntament de Valls, a través del servei municipal de joventut, ha obert una nova convocatòria d'ajuts per l'accés dels joves a l'habitatge de lloguer per a facilitar que totes aquelles persones d'entre 18 i 35 anys que s'hagin emancipat a partir de l'1 de novembre del 2021 s'hi puguin acollir. En total s'hi destinaran fins a 11.000 euros i els ajuts tenen per objectiu afavorir l'emancipació residencial i l'autonomia de les persones joves. La convocatòria que es va obrir el passat 11 de juliol, romandrà oberta fins al proper 31 d'octubre. Les sol·licituds es poden presentar presencialment a les dependències de VallsJove o a través de la seu electrònica de l'Ajuntament (seu.valls.cat).

Des de la regidoria es continua apostant per aquest suport econòmic a les persones joves de Valls. Les últimes dades de l'Enquesta de població activa (2021), tot i que presenten una millora generalitzada dels indicadors laborals del col·lectiu de persones joves (tot i que encara està lluny del període precrisi de 2008) mostra com la taxa d’emancipació arriba a mínims històrics i se situa en un 17% (la més baixa del segle XXI): més de 8 de cada 10 joves catalans menors de 30 anys viuen amb els seus pares. L‘accés a un habitatge continua sent doncs, una fita inassumible per a moltes persones, sobretot a la franja d’edat entre els 18 anys i els 29.

El programa d'ajuts, que es va iniciar el 2017, es concreta en un percentatge econòmic de les despeses dels dos primers mesos del lloguer i de les despeses de l'administrador de finques, d'un habitatge que tingui les condicions d'habitabilitat legalment previstes. L'import màxim del lloguer no pot superar els 550 euros mensuals i el percentatge dels ajuts anirà del 50 al 100 per cent en funció de diversos criteris. A la convocatòria s'hi pot presentar el jovent que hagi signat un contracte de lloguer entre l'1 de novembre de 2021 i el 31 d'octubre de 2022.

Entre els factors que es tenen en compte per a poder rebre l'ajut destaca el nivell d'ingressos de la unitat de convivència, que l'immoble estigui situat al Centre Històric, la situació familiar (famílies monoparentals o nombroses), persones amb discapacitat, en situació d'atur, que s'hagin vist afectades per desnonaments, persones extutelades, persones amb càrregues o persones que participen d'un projecte social desenvolupat per l'Ajuntament de Valls o en entitats sense ànim de lucre, entre d'altres.

El programa forma part dels projectes destinas a afavorir el desenvolupament personal i professional del jovent de la ciutat, i està inscrit en el Pla Local de Joventut aprovat el 2017. Des que es va iniciar aquesta línia d'ajuts, quasi una trentena de joves s'ha beneficiat d'aquest programa.

A on sol·licitar-los?

Les persones interessades es poden adreçar a les oficines de VallsJove (c/ Sant Pere, 2), de dilluns a divendres, de 10:00 a 14:00 h. i els dimecres de 17:00 a 19:00 h. (a partir de setembre) des d'on se centralitzaran totes les gestions i es resoldran totes les qüestions vinculades a la subvenció, o bé trucar al 977 609 849 / 630 476 151. Tota la documentació i informació de la subvenció es troba a l'espai web de VallsJove (www.vallsjove.cat) i a la seu electrònica de l'Ajuntament (seu.valls.cat).

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: