Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Les comunitats de propietaris poden aconseguir la reforma dels seus edificis amb els fons Next Generation

El Col·legi d'Aparelladors recorda que les ajudes europees tenen com a un dels objectius ajudar a posar el dia els immobles de cara a la millora energètica

Disposar del Llibre de l’Edifici i fer el projecte de millora energètica pot sortir gratis a les comunitats de propietaris que s’acullin als fons Next Generation Disposar del Llibre de l’Edifici i fer el projecte de millora energètica pot sortir gratis a les comunitats de propietaris que s’acullin als fons Next Generation ARXIU / INFOCAMP
Habitatge Redacció Infocamp
Diumenge, 17 Juliol 2022 11:53

Disposar del Llibre de l’Edifici i fer el projecte de millora energètica pot sortir gratis a les comunitats de propietaris que s’acullin al Programa 5 dels fons Next Generation de la Unió Europea.

Així ho manifesten el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona (COAATT) i el Col·legi d’Administradors de Finques de Tarragona (COAFT), tot recordant que aquestes ajudes europees tenen com a un dels seus objectius ajudar precisament a les comunitat a posar el dia els seus immobles per afavorir la modernització del parc immobiliari de cara a la millora energètica.

Amb el Programa 5, s’obre una gran oportunitat per a oferir a totes les comunitats de propietaris les feines d’estudiar, documentari projectar l’estat de l’immoble per acabar fent els tràmits de la ITE, fer el projecte la millora energètica i disposar del Llibre de l’Edifici que acabarà sent el document de diagnosi de l’estat de cada immoble i de proposta de millores per a la seva major habitabilitat. Com a requisit imprescindible, els edificis que vulguin optar a la subvenció han de tenir passada la ITE.

Una comunitat de 10 veïns

Per posar un exemple de fins on arriben les subvencions a través dels fons Next Generation, si es pren com a referència un edifici tipus de Tarragona, amb planta baixa i quatre plantes més, amb dues portes per planta i per tant un total de 10 veïns, la subvenció que es pot arribar obtenir pel Llibre de l’Edifici és de 1.300€; i pel projecte de rehabilitació uns altres 11.000€.

Per a més informació

Els propietaris i les comunitats poden demanar informar-se dels programes de subvencions a través de les seves Oficines Tècniques de Rehabilitació i cercar tècnics especialistes locals preparats a través del portal del COAATT www.obresambgarantia.com ,que s’ha convertit en tot un referent de consulta online permetent fer tot tipus de tràmits vinculats amb l’habitatge i la construcció o realitzar obres als habitatges per part de particulars i empreses.

Amb els fons Next Generations, el COAATT i el COAFT han passat a ser les Oficines Tècniques de Rehabilitació a Tarragona per atendre consultes i ajudar en tot el necessari. Els telèfons de contacte són 977 250 871 i l’email Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. des del COAAT i en el cas del Col·legi d’Administradors de Finques de Tarragona, www.otrc.consellcaf.cat com pont de comunicació més qualificat per contactar amb les comunitats de propietaris i instar-les a demanar les ajudes europees per a fer les obres que cal en cada bloc d’habitatges. A través de les Oficines Tècniques de Rehabilitació, els col·legis d’administradors de finques tenen un punt d’assessorament, informació i acompanyament en el procés de petició de les ajudes per part de les comunitats.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: