Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Ajuntament de Valls obre la convocatòria d'ajuts per l'accés dels joves a l'habitatge de lloguer

Els ajuts, impulsats per VallsJove, cobreixen un màxim de dos mesos de lloguer i les despeses d'administració de finques

Els ajuts, impulsats pel servei municipal de joventut, cobreixen un màxim de dos mesos de lloguer i les despeses d'administració de finques Els ajuts, impulsats pel servei municipal de joventut, cobreixen un màxim de dos mesos de lloguer i les despeses d'administració de finques ARXIU / INFOCAMP
Habitatge Redacció Infocamp
Dimarts, 14 Setembre 2021 16:03

L'Ajuntament de Valls, a través del servei municipal de joventut, ha obert una nova convocatòria d'ajuts per l'accés dels joves a l'habitatge de lloguer per a facilitar que totes aquelles persones d'entre 18 i 35 anys que s'hagin emancipat a partir de l'1 de novembre del 2020 s'hi puguin acollir. En total s'hi destinaran fins a 11.000 euros i els ajuts tenen per objectiu afavorir l'emancipació residencial i l'autonomia de les persones joves. La convocatòria que es va obrir el passat 7 d'agost, romandrà oberta fins al proper 31 d'octubre. Les sol·licituds es poden presentar presencialment a les dependències de VallsJove o a través de la seu electrònica de l'Ajuntament (seu.valls.cat).

Des de la regidoria es continua apostant per aquest suport econòmic a les persones joves de Valls. Les últimes dades de l'Enquesta de població activa (segon trimestre de 2021), tot i que presenten una millora generalitzada dels indicadors laborals del col·lectiu de persones joves mostra com la taxa d’emancipació arriba a mínims històrics i se situa en un 16,3% (la més baixa del segle XXI): 8 de cada 10 joves catalans menors de 30 anys viuen amb els seus pares. L‘accés a un habitatge continua sent doncs, una fita inassumible per a moltes persones, sobretot a la franja d’edat entre els 18 anys i els 29.

Contractes de lloguer, entre l'1 de novembre de 2020 i el 31 d'octubre de 2021

El programa d'ajuts, que es va iniciar el 2017, es concreta en un percentatge econòmic de les despeses dels dos primers mesos del lloguer i de les despeses de l'administrador de finques, d'un habitatge que tingui les condicions d'habitabilitat legalment previstes. L'import màxim del lloguer no pot superar els 550 euros mensuals i el percentatge dels ajuts anirà del 50 al 100 per cent en funció de diversos criteris. A la convocatòria s'hi pot presentar el jovent que hagi signat un contracte de lloguer entre l'1 de novembre de 2020 i el 31 d'octubre de 2021.

Entre els factors que es tenen en compte per a poder rebre l'ajut destaca el nivell d'ingressos de la unitat de convivència, que l'immoble estigui situat al Centre Històric, la situació familiar (famílies monoparentals o nombroses), persones amb discapacitat, en situació d'atur, que s'hagin vist afectades per desnonaments, persones extutelades, persones amb càrregues o persones que participen d'un projecte social desenvolupat per l'Ajuntament de Valls o en entitats sense ànim de lucre, entre d'altres.

El programa forma part dels projectes destinats a afavorir el desenvolupament personal i professional del jovent de la ciutat, i està inscrit en el Pla Local de Joventut aprovat el 2017. Des que es va iniciar aquesta línia d'ajuts, un total d'una vintena de joves s'ha beneficiat d'aquest programa.

Com sol·licitar els ajuts?

Les persones interessades es poden adreçar a les oficines de VallsJove (c/ Sant Pere, 2), de dilluns a divendres, de 10:00 a 14:00 h. i els dimecres de 17:00 a 19:00 h. des d'on se centralitzaran totes les gestions i es resoldran totes les qüestions vinculades a la subvenció, o bé trucar al 977 60 98 49 / 630476151. Tota la documentació i informació de la subvenció es troba a l'espai web de VallsJove (www.vallsjove.cat) i a la seu electrònica de l'Ajuntament (seu.valls.cat).

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: