Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Espluga de Francolí impulsarà noves polítiques d’habitatge i repoblament

L'Ajuntament comença la redacció del Programa d’Actuació Municipal d’Habitatge, en col·laboració amb la Càtedra UNESCO d’Habitatge de la URV

Imatge de la presentació del Programa d'Acció Municipal d'Habitatge (PAMH) de l'Espluga de Francolí Imatge de la presentació del Programa d'Acció Municipal d'Habitatge (PAMH) de l'Espluga de Francolí AJUNTAMENT DE L'ESPLUGA DE FRANCOLÍ
Habitatge Redacció Infocamp
Dissabte, 21 Novembre 2020 13:26

L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí comença a treballar pel repoblament i l’arrelament de la gent jove al municipi, una de les prioritats estratègiques de l’equip de govern municipal. La regidoria d’Habitatge i Urbanisme i la de Ciutadania han impulsat la redacció del Programa d’Actuació Municipal d’Habitatge (PAMH) que està redactant la Càtedra UNESCO d’Habitatge de la URV. L’objectiu principal d’aquest projecte és revertir la situació de despoblament i desarrelament que pateix l’Espluga, i es fa a través de la redacció d’aquest estudi que tindrà dues fases diferenciades. La primera fase servirà com a estudi previ i anàlisi de la situació actual i la segona, que es realitzarà a principis del 2021, tindrà com a objectiu determinar quines accions concretes s’impulsaran des de l’Ajuntament per incentivar l’oferta d’habitatge a l’Espluga de Francolí.

El PAMH és un instrument de planificació no reglada, de contingut tàctic i operatiu, pel qual es programen actuacions locals en matèria d’habitatge en un escenari temporal concret amb l’objectiu de donar eines als ens locals per a planificar globalment el disseny de les polítiques d’habitatge.

Objectiu del PAMH

A l’actual equip de govern li preocupa la problemàtica de que marxin joves, "doncs estem en un entorn rural amb despoblament i envelliment", però també es detecta que hi ha joves que poden/volen tornar i, per tant, hi ha una necessitat d’habitatge al municipi. Des de les regidories d’Habitatge, Urbanisme i Ciutadania s’aposta per traçar les línies per revertir aquesta tendència, així com unes línies d’actuació per solucionar la problemàtica d’habitatges buits (concentrats al centre del poble). L’Ajuntament es proposa recuperar la centraliltat del poble.

Primera fase: anàlisi

La primera sessió de treball va fer-se, de manera telemàtica, el 30 d’octubre d’enguany. En aquesta sessió es va posar sobre la taula la necessitat de fixar el rumb plantejant quin model de municipi es vol per l’any 2050. També va servir per programar les diferents sessions de treball i sessions participatives, així com el calendari de seguiment de la redacció del PAMH. La segona fase s’impulsarà en funció dels resultats obtinguts en aquesta primera fase.

Procés participatiu

Durant la redacció de la primera fase del projecte, que es fa de manera coordinada amb l’Ajuntament i la Càtedra UNESCO d’Habitatge, s’han programat tres sessions de treball que serviran per anar valorant les dades i obtenir la fotografia de l’estat actual a nivell d’habitatge. També s’han programat tres sessions participatives per tal d’obrir aquest procés amb els agents, professionals i entitats implicades. Les sessions participatives s’han plantejat en els àmbits social (entitats i col·lectius relacionats amb l’habitatge), professional (amb la participació de diferents agents relacionats en la construcció) i sectorial (amb representació del teixit productiu del municipi) i es realitzaran durant la primera setmana de desembre.

A més a més, la ciutadania podrà participar en l’elaboració del PAMH responent una enquesta que es donarà a conèixer el dijous 3 de desembre a la qual s’hi podrà participar fins el dijous 17 de desembre.

Els resultats d’aquesta primera fase d’anàlisi i diagnosi es donaran a conèixer a principis d’any.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: