Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

S’amplia uns dies el termini per demanar ajuts a la rehabilitació d’edificis residencials

El 4 d'octubre també finalitza el termini per sol·licitar ajudes per les obres d’habitatges per a gent gran

El 4 d'octubre finalitza el termini per demanar ajuts a la rehabilitació d’edificis residencials i per les obres d’habitatges per a gent gran  El 4 d'octubre finalitza el termini per demanar ajuts a la rehabilitació d’edificis residencials i per les obres d’habitatges per a gent gran COAATT
Habitatge Redacció Infocamp
Dilluns, 28 Setembre 2020 10:50

En pocs dies, el proper 4 d’octubre, s’acabarà el termini per a sol·licitar ajuts a la rehabilitació d’edificis de tipus residencial o en aquelles obres que siguin d’adequació a l’interior dels habitatges per a gent gran. Així ho comunica el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona (COAATT) des d’on s’anima a tots els possibles beneficiats perquè demanin les ajudes i puguin optar a elles. En aquest exercici de 2020, el termini per a presentar sol·licituds acabava el passat 18 de setembre però amb la complicació derivada de la situació del Covid-19 s’ha ampliat el termini uns dies més.

Un dels requisits més importants per a demanar les ajudes és que aquells edificis pels quals es demanin han de disposar de l’informe d’avaluació de l’edifici (IAE), tenir passada la Inspecció Tècnica d’Edificis (ITE) i el Certificat d’Eficiència Energètica (CEE) amb la corresponent etiqueta de qualificació.

En aquest sentit, des del COAATT es recorda que existeix el portal www.obresambgarantia.com on els propietaris poden sol·licitar que un tècnic qualificat els faci aquestes certificacions a més de saber, de manera imprescindible, si el seu habitatge es pot acollir a les ajudes a la rehabilitació o no. En aquest mateix portal, creat pel Col·legi d’Aparelladors l’any 2015, també es poden demanar tres pressupostos de tres professionals per a fer obres de millora, reforma i rehabilitació a qualsevol habitatge.

Pel que fa a les obres que es poden acollir a les sol·licituds d’ajuda són totes aquelles que no hagin finalitzat abans de l’1 de gener de 2020 i en el cas dels habitatges unifamiliars aïllats o agrupats en filera, la subvenció es pot demanar per a la millora de l’eficiència energètica i sostenibilitat o la millora de la seguretat i accessibilitat.

En el cas de la millor de l’eficiència energètica, els edificis han d’haver estat construïts o acabats abans de l’any 2007. Si l’ajut es demana per a la conservació de l’estructura i les instal·lacions, els edificis han de ser d’abans de l’any 1996.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: