Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Llum verda a canvis normatius per facilitar la rehabilitació d'edificis a la Part Alta de Tarragona

La comissió territorial d'urbanisme aprova també canvis per recuperar l'àmbit de La Fàbrica del Catllar

Carrer de la Part Alta de Tarragona Carrer de la Part Alta de Tarragona ARXIU / INFOCAMP / LOSVIAJEROS.COM
Habitatge ACN
Divendres, 05 Juny 2020 18:40

La comissió territorial d'urbanisme de Tarragona ha aprovat el text refós d'una modificació del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de l'Ajuntament de Tarragona per facilitar la rehabilitació d'edificis de la Part Alta. El canvi desbloqueja l'atorgament de llicències per fer obres, sempre que les actuacions s'ajustin a la llei de patrimoni cultural. Segons la normativa, el nucli antic ha de comptar amb un pla especial de protecció perquè està considerat conjunt artístic d'interès nacional, però la ciutat no el té, fet que dificulta poder fer obres de millora en els edificis i frenar-ne la seva degradació.

A banda, la comissió també ha donat el vistiplau a uns canvis del POUM del Catllar (Baix Gaià) que han de fer possible dotar de nous usos i recuperar l'antic recinte industrial de La Fàbrica. El conjunt arquitectònic de La Fàbrica es troba al nord del nucli urbà i es composa de diverses edificacions, dels segles XVIII, XIX i XX. El conjunt va caure en desús el 1975 i, actualment, la seva integritat es troba compromesa. La Cooperativa La Fàbrica de la Transició, propietària del recinte fabril, impulsa un projecte per recuperar l'espai.

                                    Estat actual de La Fàbrica (Rafael López-Monné): 

La Fàbrica el Catllar

Així, es preveu habilitar 20 unitats de cohabitatge a l’edifici de la Fàbrica Nova. Es tracta d'una modalitat de convivència on les persones usuàries disposen, a més dels seus allotjaments propis, d'espais i serveis comuns, com ara bugaderia, neteja, menjador o locals per a reunions i esports, per exemple. La Fàbrica Vella, de la seva banda, podrà acollir usos hotelers i activitats culturals i la colònia es destinarà a viver d'empreses per a iniciatives promogudes pels residents a les unitats de cohabitatge o per entitats del territori.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: