Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’Oficina d’Habitatge de Reus gestiona ajuts al lloguer per valor de 3,4 milions

Durant l’any 2018 es van tramitar 2.226 sol·licituds, el 75% de les quals van ser concedides

La regidora d'Economia i Coneixement i Habitatge, Teresa Pallarès, ha fet balanç de les ajudes  a l'habitatge gestionades per l'Oficina d'Habitatge de Reus La regidora d'Economia i Coneixement i Habitatge, Teresa Pallarès, ha fet balanç de les ajudes a l'habitatge gestionades per l'Oficina d'Habitatge de Reus REUS.CAT
Habitatge Mireia Muñoz Caballero
Dimecres, 07 Agost 2019 13:36

L’Oficina d’Habitatge de Reus ha gestionat ajuts al lloguer per valor d’un total de 3.399.617,22 d’euros durant l’any 2018. L’Ajuntament de Reus, a través de l’Oficina, s’ha convertit en una font de recursos i de serveis per als ciutadans del municipi en qüestions relacionades amb l’habitatge. El servei municipal va atendre l’any passat un total de 14.385 visites d’assessorament i d’informació per part de la ciutadania, 10.177 de les quals van ser presencials, 3590 telefòniques i 618 per Internet.

La regidora d'Economia i Coneixement i Habitatge, Teresa Tallarès, ha fet avui balanç de les ajudes facilitades i ha volgut reafirmar que l’habitatge digne “és un dels drets bàsics universals”, recordant, alhora, que l’Ajuntament de Reus va ser un dels pioners en articular una Oficina d’Habitatge per oferir i tramitar ajudes en temes de lloguer social i d’accés a l’habitatge per a tota la ciutadania.

Des de l’Oficina d’Habitatge, gestionada des de la regidoria d’Economia i Coneixement i Habitatge, es tramiten les sol·licituds per optar als ajuts que ofereix l’Agència d’Habitatge de Catalunya.

L’any passat, l’Oficina va tramitar un total de 2.226 sol·licitud d’ajudes destinades al pagament de lloguer, de les quals el 75% van ser concedides, per un import global de 3.399.617,22 euros:

• 1.721 subvencions, per un import de 2.506.888,44 euros, per al pagament del lloguer, en règim de concurrència competitiva, per facilitar l’accés i la permanència en un habitatge en règim de lloguer.
• 393 prestacions, per un import de 724.813,92 euros, per al pagament del lloguer, destinades a unitats de convivència amb ingressos moderats o baixos, a qui el cost de habitatge en un moment determinat pot situar en risc d’exclusió residencial.
• 42 subvencions, per un import de 66.007,77 euros, per al pagament del lloguer social que l’Ajuntament de Reus concedeix a persones llogateres d’habitatges protegits municipals.
• 70 prestacions d’urgència especial, per un import de 101.907,09 euros, per afrontar situacions d’emergència en l’àmbit de l’habitatge. Tenen la finalitat de possibilitar la permanència en l’habitatge, per tal de prevenir l’exclusió residencial que pot suposar la pèrdua de l’habitatge si aquest és la residència habitual i permanent.

L’Oficina d’Habitatge ha incrementat en els darrers anys la gestió d’ajudes, com a conseqüència d’haver ampliat la seva cartera de serveis i d’haver reenfocat la seva activitat per tal de donar una millor resposta a les necessitats d’habitatge de la ciutadania.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: