Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Les comarques de Tarragona incrementen la seva inversió en rehabilitació

Aquesta dada mostra una recuperació "lenta, però continuada" del sector de la construcció, segons assenyalen des del COAATT

Imatge d'un edifici en rehabilitació a Tarragona Imatge d'un edifici en rehabilitació a Tarragona CEDIDA
Habitatge Redacció Infocamp
Dimecres, 13 Març 2019 10:45

La recuperació del sector de la construcció és lenta però continuada i, en alguns àmbits com la rehabilitació, mostra cada cop més força. Aquesta és una de les dades del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació (COAATT), des del qual asseguren que la inversió en rehabilitació està augmentant molts els darrers mesos i va tenir un creixement molt important durant l’any 2018. Concretament, l’any passat es van invertir 113 milions d’euros en obres de rehabilitació a les comarques de Tarragona amb un augment del 26% respecte a les dades de l’any 2017. A més, es tracta de la major inversió en rehabilitació dels darrers nou anys. Dels 71 milions de l’any 2010 es va arribar a mínims de 24 milions l’any 2014, de manera que la xifra actual es considera positiva.

Respecte al tipus d’edificis que es van rehabilitar l’any passat, es van fer 216 obres de rehabilitació a habitatges unifamiliars i 385 a blocs d’edificis. La majoria van ser rehabilitacions de façanes, cobertes, interiors d’habitatges i millores d’accessibilitat. També es van fer 53 reformes a locals i 35 a espais per a oficines. Per comarques, el Tarragonès i el Baix Camp van liderar el nombre d’obres de rehabilitació.

Un portal per facilitar el procés de fer reformes 

Per facilitar la possibilitat de fer reformes a la ciutadania, el COAATT va crear el portal Obres Amb Garantia, a l’abast de tots els ciutadans de les comarques de Tarragona, i que de manera molt senzilla, facilita que es puguin realitzar reformes per part de professionals amb les garanties que aquests ofereixen. Amb un sol clic, l’interessat en fer les obres al seu habitatge pot explicar què necessita i rep tres pressupostos de tres arquitectes tècnics entre els quals pot escollir. El portal s'ha convertit en una eina recorrent, ja que rep anualment milers de consultes i peticions per a fer rehabilitacions o tramitar documentacions vinculades al món de l’habitatge i la construcció, segons detallen des del COAATT.

A més, el COAATT assegura que per tenir un habitatge "saludable" i "viure en millors condicions" és vital posar la reforma en mans d'un professional, com és un arquitecte tècnic, que permeti definir-la, saber què es necessita, ajustar el pressupost i establir la durada.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: