Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Valls contribueix a reduir el preu mitjà dels habitatges llogats a través de l'Oficina Local d'Habitatge

El preu mitjà dels lloguers a través de l’OLH continua per sota dels 300 euros / L’Oficina va tramitar el 2018 un 11% més d'expedients per ajuts al lloguer, que s'incrementaran el 2019

El regidor d'Habitatge de Valls, Jordi Cartanyà, amb el gerent de l'Oficina Local de l'Habitatge El regidor d'Habitatge de Valls, Jordi Cartanyà, amb el gerent de l'Oficina Local de l'Habitatge JOSEP CARTANYÀ
Habitatge Josep Cartanyà
Dimarts, 26 Febrer 2019 11:43

L’Oficina Local d’Habitatge (OLH) de Valls va mantenir durant el 2018 el creixement de la seva activitat. El regidor d'Habitatge de Valls, Jordi Cartanyà, ha fet balanç avui de les accions fetes durant el 2018 i per anunciar les prioritats per aquest 2019. Cartanyà ha explicat que els tres grans eixos en què es basen les polítiques d'ajuda al lloguer són "rebaixar el preu del lloguer dels habitatges que gestionem, incrementar les ajudes als llogaters i ajudar els propietaris perquè portin el seu habitatge per gestionar-lo des de l'oficina".

Una de les accions principals és continuar mantenint la renda mitjana de lloguer mensual a preus inferiors sota mercat, afavorint així l’accés de la població a pisos a preus més assequibles, en especial per a famílies amb majors dificultats econòmiques. En concret, el preu mitjà dels habitatges llogats a través de l’OLH continua per sota dels 300 euros, com en els últims quatre exercicis. D’aquesta manera, les accions municipals en habitatge estan contribuint que els preus de lloguer a Valls no es vegin afectats pel repunt a l’alça que s’ha detectat en els últims anys a altres ciutats. El regidor d'Habitatge, Jordi Cartanyà, ha destacat que en els pisos particulars que gestiona l'oficina "si l'OLH no estigués actuant, el preu de lloguer de l'habitatge seria més alt".

Pel que fa a les polítiques de suport al lloguer d’habitatges, des de l’OLH es va atendre l'any passat la sol·licitud de 216 pisos, repetint per segon any consecutiu les xifres rècord d’activitat. A més, es van supervisar 131 contractes de lloguer (+6,1%) i es van tramitar 395 expedients d’ajuts al lloguer, un 10,9% més, enregistrant la xifra més alta dels últims exercicis.

Ajudes al lloguer

El 2018 es va gestionar la concessió d’ajuts per un import de 643.303 euros, un 63% més que el 2015. Entre les subvencions, s’han atorgat 539.000 euros en ajudes per a pagar el lloguer a través dels diversos programes que compten amb finançament de la Generalitat. A més, des de l’Ajuntament s’han mantingut les diferents subvencions municipals en diversos aspectes vinculats també a l’habitatge, amb una despesa superior als 43.000 euros. Desglossat, des de la regidoria d’Habitatge s’han concedit 30.000 euros als propietaris d’habitatges desocupats que han efectuat obres de reforma als pisos per destinar-los a lloguer social; 11.232 euros en ajudes sobre l’IBI als propietaris que han llogat l’habitatge a través de la borsa de mediació de l’OLH; 2.486 en ajudes al pagament del lloguer; i, per últim, 2.486 euros en subvencions per al pagament del lloguer.

Més ajudes a la rehabilitació d'habitatges

El regidor d'Habitatge ha explicat que, de cara al 2019, "ens plantegem incidir més en les ajudes a la rehabilitació d'habitatges", amb l'objectiu de captar més habitatges individuals que puguin ser gestionats des de l'Oficina.

Un altre front de batalla serà la intervenció en el parc d'habitatges buits de Valls. L'últim estudi que es va fer l'any 2013 registrava un miler d'habitatges buits a la capital de l'Alt Camp, però Cartanyà pronostica que el nombre serà superior un cop hagi finalitzat el treball d'identificació d'habitatges buits.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: