Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El sector de la construcció dobla les xifres de creixement durant el primer semestre de l'any a Tarragona

S'han edificat 351 nous habitatges i s'han fet 496 obres de rehabilitació

La construcció dobla les seves xifres de creixement durant el primer semestre de l'any 2018 La construcció dobla les seves xifres de creixement durant el primer semestre de l'any 2018 CEDIDA
Habitatge ACN
Dimarts, 03 Juliol 2018 20:57

El sector de la construcció ha doblat les xifres de creixement durant el primer semestre de l'any, segons el Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Tarragona (COAATT). Segons l'organització, les dades indiquen que hi ha una recuperació permanent, ja que entre el gener i el juny d'aquest any gairebé s'ha multiplicat el nombre d'obres noves residencials i s'ha produït un augment considerable de rehabilitacions. Durant els primers sis mesos del 2018 s'han construït 351 nous habitatges, gairebé el doble que en el mateix període de l'any 2017, quan se'n van construir 188. Els increments són significatius a gran part dels municipis de les comarques de Tarragona però passen a ser molt importants a alguns punts concrets, com a la ciutat de Tarragona, on la xifra s'ha quadruplicat, o a Reus i Cambrils, on s'ha triplicat el nombre de noves construccions d'obra nova residencial.

El Col·legi també destaca l'augment de les obres de rehabilitació, que aquest primer semestre d'any se situa al 8% respecte al mateix període de l'any passat. En total, s'han iniciat 496 obres de rehabilitació. Aquesta ha estat una de les àrees que ha permès sobreviure a part del sector de la construcció en els moments més durs de la crisi econòmica. Per poblacions, on més ha crescut la rehabilitació ha estat a la ciutat de Tarragona mentre que a Reus ha caigut sensiblement, un 5%.

En construcció no residencial, hi ha hagut un augment del 25% durant el primer semestre del 2018 en relació al mateix període de l'any passat. Les obres més habituals són per a construir magatzems, naus industrials, espais d'us agropecuari o, en la majoria de casos, piscines i instal·lacions esportives.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: