Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els promotors immobiliaris preveuen iniciar 15.000 habitatges, un 30% més que el 2017

L'Associació de Promotors de Catalunya destaca que el macrocomplex de Hard Rock dispararà la demanda habitacional a la zona

Taula de ponents -Mercè Dalmau, Manuela Moya, Eduard Brull, Marc Montagut i Agustí Subirats- en l'inici d'una jornada a Vila-seca organitzada per l'Associació de Promotors de Catalunya i CaixaBank Taula de ponents -Mercè Dalmau, Manuela Moya, Eduard Brull, Marc Montagut i Agustí Subirats- en l'inici d'una jornada a Vila-seca organitzada per l'Associació de Promotors de Catalunya i CaixaBank NÚRIA TORRES / ACN
Habitatge Júlia Estivill
Dilluns, 11 Juny 2018 19:23

El sector immobiliari a Catalunya comença a enlairar-se després d'una dècada d'inactivitat de l'edificació. Enguany els promotors immobiliaris preveuen iniciar la construcció d'uns 15.000 nous habitatges -un 30% més que el 2017- i que la xifra pugui enfilar-se fins a les 25.000 vivendes iniciades d'aquí a dos o tres anys vista. Són dades de l'Associació de Promotors de Catalunya (APCE), que ha donat a conèixer en el marc de la jornada ‘L’habitatge vacacional a Catalunya’ organitzada per l'APCE i CaixaBank aquest dilluns a Vila-seca. En declaracions a l'ACN, el president de la comissió de conjuntura econòmica, turisme i internacional de l'APCE, Eduard Brull, ha destacat que aquesta tendència creixent també es trasllada a la Costa Daurada, on es preveu que, sumant Salou, Cambrils i Vila-seca, els nous habitatges iniciats es doblin -respecte el centenar de l'any passat. "Són xifres modestes en termes absoluts, però portàvem deu anys de sequera i és símptoma que alguna cosa comença a moure's", ha manifestat Brull.

Hard Rock incrementarà la demanda habitacional

Durant la jornada, centrada en l'habitatge vacacional a Catalunya, també s'han plantejat les expectatives dipositades sobre el macroprojecte de Hard Rock. L'APCE es mostra convençuda que la inversió de Hard Rock i la creació de 10.000 llocs de treball directes -a part d'indirectes- comportaran una notòria demanda habitacional arran les noves famílies que s'establiran a la zona, a la qual s'haurà de donar resposta,

Brull també ha remarcat que “el turisme representa el 12% del PIB català”. Segons dades del MINETAD, el 2017 van arribar 82 milions de visitants a l’Estat espanyol i d’aquests, 19 milions, el que suposa un 24,10% del total de visitants, els va rebre Catalunya, situant-se un any més com la primera comunitat en nombre de visitants estrangers. En conseqüència d’aquest creixement i dels nous models de turisme hi ha hagut una proliferació molt variada d’opcions quant a l’estada vacacional. És per aquest motiu que s’organitza una jornada específica sobre l’habitatge vacacional amb ponents relacionats amb aquesta indústria per tal de debatre i exposar el desenvolupament de models turístics nous i moderns adaptats als nous interessos ha explicat Brull.

El sector a Cambrils, Salou i Vila-seca

La regidora de Turisme de Cambrils, Mercè Dalmau, ha assenyalat que “s’ha de donar valor i sentit al sector del turisme que és un dels motors econòmics més importants de la nostra economia”. En el cas concret de Cambrils, ha explicat que el 50,4% del total de persones empleades el 2016 estaven relacionades amb el sector turístic, el que posa de manifest la importància i el benefici que aquest sector suposa per als municipis que el reben perquè “ajuda al creixement econòmic de la zona i també a l’ocupació” ha afegit Dalmau. Per això, Vila-seca, Salou i Cambrils treballen conjuntament per tal d’obtenir unes dades rellevants de turisme però també per aconseguir la seva desestacionalització. Aquest fenomen dels habitatges d’ús turístic ha comportat que Salou en disposi d’un total de 5.094, segons ha explicat el tinent d’alcalde de Salou, Marc Montagut qui també ha assenyalat que existeix un repunt en la construcció a Salou on s’està treballant en un sector 4 urbanístic que serà una zona hotelera, esportiva, comercial i residencial.

Finalment la tinent d’alcalde de Vila-seca, Manuela Moya, ha presentat satisfactòriament les jornades com “un clàssic” que s’han pogut celebrar any rere any gràcies a les “bones decisions estratègiques que es van prendre fa 30 anys” on es va optar per la gestió dels residus, l’arribada d’aigua de l’Ebre resolent el subministrament d’aigua i la creació de la Universitat Rovira i Virgili al municipi de Vila-seca que és on es porten a terme els estudis “necessaris i importants aplicats a l’activitat econòmica i vinculats al turisme” ha indicat Moya. D’aquesta manera, s’ha mostrat la voluntat que el territori continuï amb aquesta reactivació de l’activitat constructiva i mantingui la sostenibilitat i qualitat que fins ara els municipis han estat oferint als visitants.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: