Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Un 16% dels habitatges turístics de la ciutat de Tarragona són il·legals

Segons un estudi, la situació no és “alarmant” perquè no comporta grans problemes de convivència ni expulsa el veïnat dels barris

Presentació de l'estudi de diagnosi dels habitatges turístics a Tarragona Presentació de l'estudi de diagnosi dels habitatges turístics a Tarragona SÍLVIA JARDÍ / ACN
Habitatge ACN
Dilluns, 11 Juny 2018 15:38

Tarragona compta amb 1.011 habitatges d’ús turístic repartits per tot el municipi, tot i que la major concentració es produeix a Llevant, l’Eixample Centre i la Part Alta. En aquest barri, al nucli antic, és precisament on hi ha més concentració d’habitatges turístics: 5,44 per cada 100 habitants. També és la zona on n’hi ha més sense llicència: vint pisos, que representen un 9% del total, són il·legals. En general, un 73% dels pisos es consideren legals; un 15,6% irregulars i, la resta, al·legals.

És el que es desprèn de l’estudi impulsat pel Patronat Municipal de Turisme i que s’ha elaborat amb la Fundació URV, el Parc Científic i Tecnològic de Turisme de Catalunya i el GRATET, fet amb dades dels primers mesos del 2018. Segons l’estudi, la situació no és “alarmant” perquè, per ara, no comporta grans problemes de convivència ni expulsa el veïnat dels barris per preus massa elevats, com passa a Barcelona. La regidora de Turisme, Inma Rodríguez, ha apuntat que l’estudi permetrà anticipar-se en la gestió de problemes que puguin sorgir.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: