Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Valls promourà al Barri Antic un nou model d'habitatge en règim de cessió d'ús

La fórmula, més implantada als països nòrdics, permet l'accés temporal a un habitatge a joves amb dificultats d'emancipació o a persones grans que necessitin assistència residencial

La modificació  del Pla de Millora Urbana (PMU) permetrà fer habitatge dotacional a la cruïlla dels carrers Sant Francesc i Santa Marina La modificació del Pla de Millora Urbana (PMU) permetrà fer habitatge dotacional a la cruïlla dels carrers Sant Francesc i Santa Marina CEDIDA
Habitatge Josep Cartanyà
Dimecres, 11 Octubre 2017 18:07

L'Ajuntament de Valls i la cooperativa Sostre Cívic presentaran, el proper dimecres 18 d'octubre, el nou model d'habitatge en règim de cessió d'ús. El consistori ha donat el primer després que el darrer ple aprovés la creació d'aquesta tipologia d'habitatge dotacional i hagi donat llum verda a la futura expropiació d'un edifici situat a la cruïlla entre els carrers Santa Marina i Sant Francesc, al Barri Antic de Valls. A partir d'aquí, l'Ajuntament posarà aquest solar a disposició de la cooperativa perquè permeti l'accés temporal a un habtitatge, especialment, a persones que volen emancipar-se -sobretot joves- o bé persones grans que necessiten assitència residencial, encara que també entrarien en aquest perfil persones sense llar, dones víctimes de violència de gènere, separats o divorciats que hagin perdut el dret a l'ús de l'habitatge compartit, entre altres. 

El regidor d'Habitatge de l'Ajuntament de Valls, Jordi Cartanyà, ha explicat que les persones interessades s'han de fer sòcies de la cooperativa per tal de gaudir dels avantatges econòmics d'aquests habitatges: "En aquest model no han de sotmetre's al pagament d'una hipoteca a llarg termini ni han de pagar quotes de lloguer elevades", ans al contrari, "les quotes són més petites i, encara que deixi l'habitatge per motius laborals o personals, l'entrada inicial li serà retornada", afegeix. 

Per fer-ho possible, l'Ajuntament de Valls establirà un contracte amb la cooperativa, en aquest cas Sostre Cívic, mitjançant el qual li cedeix el solar per a habitatges dotacionals durant un període de 75 anys. En acabar aquest termini,l'ús d'aquest solar tornarà a l'Ajuntament. Aquest model d'haibtatge cooperatiu s'ha estès força en països com Dinamarca, Noruega, Suècia, Canadà o Estats Units.

La poposta de l'acord entre Sostre Cívic i el consistori es presentarà el proper dimecres 18 d'octubre, a les 18:30h, a la sala d'actes del Convent del Carme.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: