Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Urbanisme tomba una zona de xalets a Creixell pel fet que és un model “passat”

La Comissió d'Urbanisme de Tarragona demana a l’Ajuntament que busqui altres tipus de creixement

La nova urbanització s'ha de fer a continuació de la de Racó del Cèsar La nova urbanització s'ha de fer a continuació de la de Racó del Cèsar JUDIT FERNÀNDEZ/ EL PUNT AVUI
Habitatge Azahara Palomares / El Punt Avui
Dimecres, 09 Agost 2017 08:48

Negativa de la Comissió d’Urbanisme del Camp de Tarragona al desenvolupament d’una nova urbanització de xalets a Creixell (Tarragonès). L’òrgan depenent de la Generalitat va suspendre la tramitació del pla parcial Barranc de la Masieta en la seva darrera sessió d’aquest estiu i va recomanar a l’Ajuntament de Creixell que opti per altres formes de creixement.

En concret, el projecte d’urbanització està previst a continuació de la ja existent de Racó del Cèsar, a tocar del terme municipal de Torredembarra. S’hi preveuen 300 habitatges repartits en parcel·les de 400 metres quadrats de mitjana. El pla parcial, que acumula diversos anys de tramitació, inclou també el condicionament del barranc de la Masieta.

Segons el director general d’Urbanisme de la Generalitat, Agustí Serra, el pla parcial presentava problemes “tècnics” però també va generar “un cert debat” dins de la comissió pel model urbanístic proposat. “Cal que l’Ajuntament busqui altres models urbanístics més de futur i no els clàssics del passat”, va sentenciar Serra.

L’Ajuntament de Creixell ha rebut la decisió de la comissió amb certa fredor, tot i que encara està en espera d’estudiar-ne amb detall la resolució. “Entenem que s’hagin de corregir aspectes tècnics, tot i que tot el tema d’aigües ja s’ha estudiat molt, però no entendríem que es tombés perquè no sembla bé el model”, va subratllar l’alcalde, Jordi Llopart. “Som conscients que és un model que actualment costarà que tingui sortida al mercat, però és l’únic que el propietari majoritari accepta”, hi va afegir Llopart, qui també va assegurar que l’Ajuntament tenia previst estar “vigilant” per garantir que no quedés a mitges. “També els terrenys sense urbanitzar i molt mal conservats ens porten problemes, en temes com la prevenció d’incendis”, va subratllar Llopart, que també va destacar que el desenvolupament del pla parcial els aportaria recursos econòmics.

Sense finançament

Davant la possibilitat de fer un replantejament del model, l’alcalde reconeix que el pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) està antiquat, però va recordar que el consistori (que es troba en una situació econòmica complicada des de fa anys) no té recursos per impulsar-ne una revisió. “No es convoca cap subvenció a què ens puguem acollir i no tenim els 100.000 euros que costaria engegar-ho”, va afirmar.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: