Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Nou protocol en cas d'ocupació d'habitatges al Vendrell

El govern municipal hi ha treballat els últims mesos per garantir l'atenció a les famílies en situació de vulnerabilitat

L'alcalde, Martí Carnicer, amb regidors i representants dels serveis municipals als jutjats del Vendrell L'alcalde, Martí Carnicer, amb regidors i representants dels serveis municipals als jutjats del Vendrell AJUNTAMENT DEL VENDRELL
Habitatge Cati Morell / Taempus
Dissabte, 06 Mai 2017 10:10

L'Ajuntament del Vendrell ja té a punt el protocol per a la intervenció en ocupacions d'habitatges. El govern local hi ha treballat amb la voluntat d'ajudar les famílies que es troben en situació de vulnerabilitat. Aquest document recull les diferents accions que es duen a terme des de l'Ajuntament i que parteixen d'una diferenciació entre els casos en què les persones ocupants volen revertir la seva situació i els casos en què no ho volen fer –en aquest cas, el consistori contacta amb el propietari perquè presenti la demanda com més aviat millor.

En el protocol es defineixen, en primer lloc, els agents que intervindran en el procés i que configuren la taula de coordinació i, en segon lloc, es concreta el circuit d'atenció i diverses mesures per mirar de resoldre determinades situacions. S'hi distingeixen les fases de detecció, primera acollida, atenció, informe, resolució i concreció de les diferents accions a emprendre. I, en tercer lloc, s'estableixen compromisos per tal de garantir els subministraments bàsics.

Aquest nou protocol pretén ser un punt de partida per abordar les polítiques d'habitatge buit des de diverses perspectives: com es motiva la mobilització d'aquests habitatges, quins incentius poden oferir les administracions per aconseguir incrementar el nombre d'habitatges destinats a polítiques socials i com els habitatges buits entren en conflicte amb el manteniment del parc d'habitatge del municipi, amb la degradació que poden patir o els riscos que comporten per a les persones que els habiten o per a la resta de ciutadans.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: