Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La vintena Fira de Bandolers d'Alcover torna amb força

El periodista Xavier Graset serà el pregoner d’una fira que aposta per la teatralització al carrer, la recuperació de la memòria històrica i la gastronomia

En el marc de la Fira de Bandolers, Morells i Voltors, els dos bàndols enfrontats, ens transportaran fins als segles XVI i XVII a través de diferents escenificacions teatrals En el marc de la Fira de Bandolers, Morells i Voltors, els dos bàndols enfrontats, ens transportaran fins als segles XVI i XVII a través de diferents escenificacions teatrals AJUNTAMENT D'ALCOVER
Fires i Congressos Redacció Infocamp
Dijous, 06 Octubre 2022 15:25

Alcover serà, des d'aquest dijous 6 fins al diumenge 9 d'octubre, el centre de les trifulgues bandoleres. En el marc de la Fira de Bandolers, Morells i Voltors, els dos bàndols enfrontats, ens transportaran fins als segles XVI i XVII a través de diferents escenificacions teatrals, l'eix vertebrador de la Fira. La 20a edició compta amb més de 50 actes dirigits a tots els públics.

Miquel Morell, el nou gegant bandoler

La Fira serà l’escenari escollit per donar la benvinguda a un nou gegant bandoler, en Miquel Morell, parella del també gegant, Pere Voltor. En companyia del Grup de teatre La Resclosa, la colla gegantera d’Alcover, els Trabucaires del Comú de Vila-seca i els grallers de La Riba i del Pit- Roig, s’espera la seva arribada el vespre de divendres a partir de les 22 h, hora en què sonaran les campanes d’alerta.

Per altra banda, la Fira comptarà enguany amb un nou aparador: una part de l’ornament del Carrer Verdi del Mig, guanyador del concurs de guarniment de carrers de les Festes de Gràcia 2022, en què els bandolers també en són protagonistes i amb el Quixot de Cervantes com a eix principal. L’exposició estarà situada al voltant del portal de la Saura, el carrer Cosme Vidal i el raval del Carme.

Xavier Graset, el pregoner d'enguany

El pregó de la 20 edició el farà el periodista Xavier Graset i Foraster, actual director i presentador del programa Més 324, al canal 3/24. L’acte tindrà lloc dissabte 8 d’octubre a les 11:30h a l’església Vella.

La fira de bandolers combina un vessant més lúdic i festiu amb una altra de cultiu de la memòria històrica, necessària per entendre el context de la cita. Així doncs, s’ha organitzat una taula rodona per debatre les qüestions al voltant del bandolerisme amb experts que han visitat alguna de les edicions de la Fira: Dr. Valentí Gual, Dr. Àngel Casals, Dr. Agustí Alcoberro, Dr. Josep Cañabate i Dra. Alba Alonso. L’acte tindrà lloc diumenge 9 d’octubre a les 12:30 h a l’església Vella. Destacar també la conferència “Bandolerisme al Camp de Tarragona i Mossos d’Esquadra, el dijous 6 d’octubre a les 19h a Ca Cosme.

Com ser un bon bandoler

Aquest any, com a novetat, es durà a terme un taller teatral en què s’ensenyarà a la canalla a ser autèntics bandolers. Se celebrarà divendres 7 després de l’espectacle infantil de l’església Vella, que comença a les 17h.

L’oferta gastronòmica s’amplia amb la incorporació de més tavernes bandoleres en diferents espais de la Vila: plaça Nova, església Vella, plaça del Portal, plaça Cosme Vidal i la Bretxa. A més, també cal sumar-hi la zona de food trucks al Portal.

La música i el ball també són presents en aquesta vintena edició amb dos concerts de fira a la plaça Nova, un, divendres, amb Allcovers i Cocktail Tributov; i l’altre, dissabte, amb La Cosa Nostra.

Cal destacar també la continuïtat d’iniciatives com la bandolerada, la gimcana que reuneix els infants pels carrers del poble, vestits de bandolers; el tradicional mercat de productes artesanals pels carrers del nucli antic i l’exposició del pintor paisatgista alcoverenc, Jordi Isern, que cada dos anys arriba per Fira. En aquesta edició ens presenta XXX Aniversari. L'Ànima del Paisatge, que s’inaugurarà divendres 7 d’octubre, a les 19:30h, al Museu d’Alcover i que es podrà visitar durant tots els dies.

En total aquesta edició de la Fira aposta per una cinquantena de propostes dirigides a tots els públics, en què ens esperen noves representacions teatrals bandoleres que ens faran reviure de ben a prop les trifulgues entre els bàndols dels Morells i els Voltors.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: