Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Vitrum arriba a Vimbodí i Poblet el 2 i 3 d'octubre

La VII Festa del Vidre Artesà de Catalunya manté el mercat d'artesania, que tindrà l'accés controlat, i redueix les activitats, amb aforament limitat

El 'Vitrumusical', una de les demostracions úniques que ofereix la Festa del Vidre català, "Vitrum" El 'Vitrumusical', una de les demostracions úniques que ofereix la Festa del Vidre català, "Vitrum" AJUNTAMENT DE VIMBODÍ I POBLET
Fires i Congressos Redacció Infocamp
Dimecres, 22 Setembre 2021 12:41

Vitrum, la festa familiar a l'entorn del vidre, torna a Vimbodí i Poblet després de l'ajornament de l'any passat a causa de les mesures restrictives per la Covid-19. L'edició d'enguany, la setena d'aquest esdeveniment, tindrà lloc el dissabte 2 d'octubre, en horari de matí i tarda, i el diumenge dia 3 al matí. La festa manté el mercat d'artesania, que enguany es durà a terme a la plaça de les Orenetes i tindrà l'accés controlat per tal de complir amb les mesures preventives contra la pandèmia. Per la mateixa raó, el nombre d'activitats es veurà reduït i tindran l'aforament limitat. Tampoc no hi haurà els tradicionals esmorzar i vermut popular.

Artistes vidriers de referència

No obstant aquestes mesures, encara necessàries en l'actual context sanitari, el setè Vitrum pretén mantenir la flama que el situa com l'esdeveniment familiar per excel·lència al voltant de l'artesania del vidre. Un any més, hi haurà demostracions de reconeguts artistes vidriers: Ferran Collado, Igor Obeso i Rafa Abdon. Aquest darrer és mestre vidrier del Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i Poblet des de fa poques setmanes, en substitució de Paco Ramos, que s'ha jubilat després de dècades treballant-hi. Precisament, l'edició d'enguany del Vitrum inclou un reconeixement a Ramos per la seva tasca durant tot aquest temps.

Activitats familiars, el Vitrumusial i el Recorregut selfie #vitrum2021

Pel que fa a la resta dels actes inclouran activitats per als més petits; la presentació de les noves joies, fetes en vidre, dels gegants del municipi; el concurs de beure a porró amb estil, i el ja tradicional 'Vitrumusical', que enguany oferirà l'actuació en directe del conjunt de jazz format per Valentí Moya i Jan Pau Comellas, combinada amb les demostracions in situ dels mestres vidriers. Altres activitats seran el

Recorregut selfie #vitrum2021 en diferents punts d’interès del municipi, el sorteig Instagram i l'activitat infantil 'El misteri de la peça trencada'. Així mateix, diferents restaurants del municipi oferiran menús vinculats a la festa mitjançant el Cuina Vitrum.

La festa del vidre català

Vitrum és la festa per excel·lència del vidre artesà a Catalunya. Cada octubre, des de l'any 2014, el municipi de Vimbodí i Poblet aplega durant un cap de setmana vidriers d'arreu de l'estat que treballen aquest material de la manera tradicional i des de diferents tècniques: vidre bufat, vitrofusió, vitrall, esmalt, joieria... Uns i altres esdevenen els protagonistes del mercat artesanal, amb artesans de diversos oficis, i dels espectacles i demostracions a l'aire lliure o al Museu i Forn del Vidre de Vimbodí. La festa inclou, així mateix, altres activitats relacionades amb la tradició vidriera, molt arrelada al municipi.

Organitzada per l'Associació Vitrum, amb l'Ajuntament com a coorganitzador, la Festa del Vidre Artesà de Vimbodí i Poblet és única pel seu contingut i per la varietat d'actes que inclou, adreçats a un públic eminentment familiar amb ganes de gaudir d'una festa única que barreja lleure, ciència i tradició a parts iguals. Edició rere edició, la festa compta amb la col·laboració de les entitats socials de la vila, particulars i diferents ens públics i privats, una col·laboració que esdevé clau en l'èxit de Vitrum.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: