Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La 23a Fira d'Artesans d'Altafulla se celebrarà del 12 al 15 d'agost

La mostra, que s'ubicarà a la zona de les Eres del Castell, estarà marcada per l’aforament limitat de visitants i paradistes

La regidora de Turisme d'Altafulla, Natalia Sanz, i el del Col·lectiu d’Artesans, Diego Spano, han presentat la 23a edició de la Fira d'Artesans La regidora de Turisme d'Altafulla, Natalia Sanz, i el del Col·lectiu d’Artesans, Diego Spano, han presentat la 23a edició de la Fira d'Artesans AJUNTAMENT D'ALTAFULLA
Fires i Congressos Redacció Infocamp
Dijous, 05 Agost 2021 12:44

El Col·lectiu d’Artesans i la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament d’Altafulla ja ho tenen tot a punt per celebrar la 23a edició de la Fira d’Artesans d’Altafulla, després que no es pogués celebrar l’any passat per la situació pandèmica. Es tracta d’una de les mostres més compromeses des del primer dia amb l’artesania tradicional i contemporània, que se celebra en un entorn inigualable com la zona de les Eres del Castell, i que enguany ho farà els dies 12, 13, 14 i 15 d’agost, en horari de 18 a 24 hores.

La regidora de Turisme, Natalia Sanz, ha celebrat l’organització d’aquesta edició “després d’haver-ho cancel·lat l’estiu passat per la pandèmia” i s’ha mostrat orgullosa de tornar a comptar “amb una de les activitats d’estiu que més promocionen Altafulla arreu del país”

La Fira d’Artesans d’Altafulla ha hagut d’adaptar-se a les mesures de seguretat per la Covid-19. El coordinador i representant del Col·lectiu d’Artesans, Diego Spano, ha assegurat en aquest sentit que “s’han pres estrictament totes les mesures que es recomanen des de les autoritats sanitàries per a què artesans, paradistes i visitants se sentin segurs i tranquils”. 

L’artesania i els paradistes

Un dels fets que demostra l’exigència d’aquesta fira és que l’organització rep cada any més de 500 sol·licituds d'arreu de Catalunya i l'Estat per participar-hi. Degut a les restriccions, la mostra passa de les 120 parades habituals al centenar, el que significa un 30 % menys que en l’edició 2019. D’aquests, hi haurà un 15 % que correspondran a artesans locals.

Hi seran representats tots els sectors de l’artesania, des de l’alimentació al de la roba i complements, així com la demostració d’oficis antics com el pica-pedrer, el llauner, el fuster, el bufador de vidre i el ferrer. També hi haurà representacions de la cultura popular amb la participació dels Bastoners d’Altafulla, el diumenge 15 d'agost, entre d’altres activitats. A més, les persones que visitin la fira també tindran ocasió de veure l'exposició del Centre Artístic d'Altafulla, al Museu Etnogràfic. El programa complet es podrà consultar a partir del dilluns 9 d’agost al web de la fira www.artesansaltafulla.com.

Quant a l’aparcament, es mantenen les 400 places d’estacionament a la zona, que estaran senyalitzades amb plànols, i la Policia Local facilitarà l’aparcament als visitants. El trenet turístic també servirà com a mitjà de transport per facilitar la mobilitat de les persones que visitin la fira. El tret de sortida a la mostra es durà a terme el dijous 12 d’agost,a les 18 hores.

Les mesures anticovid-19

La fira estarà tancada perimetralment i s’habilitaran dues entrades i dues sortides per als visitants amb dues persones de control i accés cadascuna. Els visitants hauran de transitar per un circuït marcat per l’organització, i en tot moment, serà obligatori l’ús de mascareta, el manteniment de les distàncies de seguretat i l’ús de gel hidroalcohòlic.

Per poder cobrir aquest control, hi haurà 6 persones de control, un coordinador i el suport de la Policia Local i la Brigada que es comunicaran per línia interna i on, cada 15 minuts, es farà un recompte de l’aforament, limitat, a dia d’avui, a les 5.000 persones, tot i que la xifra podrà variar en els següents dies.

S’han eliminat la zona infantil, que s’ubicava al Parc del Comunidor, i l’espai destinat a paradistes que se situava a l’Era dels Castellers.

No es podrà ni beure ni menjar ni fumar en tota la mostra, a excepció de les zones habilitades per fer-ho, que s’emplaçaran al Camí de l’Ermita i a la gespa del Castell d’Altafulla.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: