Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’Ajuntament cancel·la la secular Fira de Sarral a causa de la pandèmia

El certamen agrícola i industrial es celebra cada 8 de desembre i és punt de trobada d’artesans i d’activitats en vistes a les festes de Nadal

La Fira de Sarral, agrícola i industrial del 2019 La Fira de Sarral, agrícola i industrial del 2019 AJUNTAMENT DE SARRAL
Fires i Congressos Redacció Infocamp
Dijous, 19 Novembre 2020 07:49

Des que es té memòria, Sarral celebra cada 8 de desembre – festivitat de la Immaculada- la Fira Agrícola i Industrial, punt d’atracció de nombrosos visitants i de veïns que escalfen així les festes nadalenques tot aprofitant el pont festiu per a fer-hi compres, i participar en les moltes activitats que s’hi desenvolupen al voltant.

Hi acostumen a acudir una seixantena de parades que comercialitzen petites produccions de qualitat, vins, maquinària agrícola, joguines, artesania local de l’alabastre i diversos productes agroalimentaris tradicionals de l’època. Un dels actes més destacats i que compta amb més participació és l’esmorzar del firaire, de pa amb llonganissa a la brasa i vi local. L’any passat, les activitats proposades van abastar des de conferències sobre el patrimoni local a visites als cellers sarralencs, un concurs d’Instagram o l’encesa de la il·luminació nadalenca dels carrers.

Enguany, però l’Ajuntament de Sarral s’ha vist obligat a cancel·lar la celebració d’aquesta edició, en una decisió inèdita i dolorosa però obligada per la Covid-19. L’alcalde de Sarral, Jaume Fornés, explica: "L’acumulació de gent és un factor evident que afavoreix la propagació del virus. Després d’estudiar les possibilitats, amb cura i tenint en compte també les obligacions i recomanacions que ens arriben del govern català per extremar la prudència, és clar que no es pot celebrar la fira. Ens sap tan de greu com a la resta dels veïns, els negocis locals i els paradistes, i també pels visitants que cada any ens visiten. Aturar la pandèmia és cosa de tots. Confiem que amb aquest i molts d’altres esforços que realitzem plegats sí puguem celebrar la fira del 2021".

Malgrat això, l’Ajuntament recorda que els cellers i els artesans de l’alabastre de Sarral igualment tenen a la venda els seus productes de qualitat, que ajudaran a tothom a gaudir de les festes de Nadal i de Cap d’Any.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: