Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Fira de Santa Teresa estrena les novetats

La Fira del Vendrell, que se celebra aquest cap de setmana, incorpora enguany una fira d'atraccions sense soroll, un espai solidari animal i més oferta gastronòmica

Les atraccions van funcionar ahir dues hores en silenci per tal que persones amb autisme o qualsevol altra amb algun tipus d’hipersensibilitat auditiva en poguessin gaudir Les atraccions van funcionar ahir dues hores en silenci per tal que persones amb autisme o qualsevol altra amb algun tipus d’hipersensibilitat auditiva en poguessin gaudir FRAME / RTV EL VENDRELL
Fires i Congressos Redacció Infocamp
Dissabte, 12 Octubre 2019 17:21

La Fira de Santa Teresa del Vendrell estrenava ahir divendres les novetats d'una nova edició que vol potenciar el seu caràcter inclusiu i solidari. Després de l'acte d'inauguració presidit per l'alcalde Kenneth Martínez, les autoritats van fer un recorregut per tots els espais firals per comprovar in situ la posada en funcionament de les novetats d'enguany.

 Acte d'inauguració de la Fira de Santa Teresa del Vendrell 2019: 

inauguració Fira Santa Teresa 2019

Fira sense soroll i espai solidari animal

Una de les principals novetats de l'històric certamen multisectorial és una prova pilot a la zona d’atraccions de la Fira (avinguda del Camp d’Esports) que va consistir en una fira sense soroll el divendres, de 18 a 20h. En aquesta franja horària, les atraccions van funcionar en silenci per tal que persones amb autisme o qualsevol altra persona o col·lectiu amb algun tipus d’hipersensibilitat auditiva en poguessin gaudir amb normalitat. La regidora de Fires, M. Luz Ramírez, ha explicat que aquesta mesura ha estat una primera prova per veure si té bona acollida i es podria aplicar a altres festivitats similars i anar-les convertint així en més accessibles i inclusives.

L’altra novetat destacada de la Fira d’enguany és la creació d’un espai solidari animal, que s’ubicarà a la plaça del Tívoli. Allí, diverses associacions animalistes disposaran d’un seguit de carpes per promoure la tinença responsable dels animals, l'adopció i fer difusió de les seves activitats. En concret, hi exposen Animal Friends El Vendrell, ARDA, Procan, P.A.S.O.S i AICA.

         L'alcalde Kenneth Martínez i la regidora M. Luz Ramírez, al nou espai solidari animal: 

espai animals Santa Teresa

D’altra banda, en aquesta edició de la Fira de Santa Teresa es consoliden sectors que s’havien posat en marxa en edicions anteriors, a més del tradicional àmbit dels estands multisectorials ubicat a la Rambla. Així, continua tenint presència important 'La Fira d’abans', ubicada al c/Dr.Robert, que incorporarà moltes propostes de caire familiar com ara demostracions d’oficis antics, fotografia minutera, tallers o jocs d’època interactius.

Com ja és habitual el carrer dels Cafès acull de nou el carrer de l’art, i l’aparcament del Pèlag, l’automoció. Aquest sector, organitzat pel CIT, hi té una dotzena de concessionaris de vehicles i un concessionari de maquinària industrial. Un altre plat fort de la Fira serà de nou la carpa de la Fira Handmade, a la Plaça Nova. Un espai organitzat juntament amb la col·laboració de Ferreteries Optimus i que convida a tothom a aprendre tècniques de patchwork, restauració, decoració, scrap, ganxet, etc....

                                       Estands del carrer de l'art, al carrer dels Cafès: 

Cafè cafès art

Més oferta gastronòmica

Per últim, la Fira reserva un espai important a la Rambla destinat a la zona gastronòmica i de tastos, i que enguany s’amplia amb més oferta per arribar a un major públic.

També la inauguració del certamen va tenir ahir un toc gastronòmic ja que el convidat a l’acte d’inauguració va ser Jordi Guillem, Xef del Restaurant Lo Mam de Le Meridien RaBeach Hotel.

                                          La zona gastronòmica amb l'escenari de fons: 

zona gastronòmica amb tastos

Actes paral·lels

Com a actes paral·lels, el programa incorporarà de nou la diada castellera d'aquest diumenge amb els Nens del Vendrell, la Colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona; la cercavila dels grups de cultura popular, els versos dels Diables, actuacions musicals, tallers infantils i familiars, atraccions, vermuts musicals, escenificacions teatrals, el 46è concurs nacional de colles sardanistes o la segona edició del Fira Foc, mostra de bestiari de foc del Vendrell, que es farà a la Plaça Vella, el diumenge a partir de les 17h.

Perl que fa a l'apartat musical, aquests són els propers concerts de la Fira: Maria Jacobs Trio + Muystone (dissabte 12 d'octubre, 20h, a La Rambla); Bellvei Jazz Band (dissabte 12 d'octubre, 22h, a La Rambla); Upuntú (dissabte 12 d'octubre, 23h, a la Rambla Josep Cañas i Cañas); Arnau Griso + Dj Ràdio Esventada (dissabte 12 d'octubre, 00:30h, a la Rambla Josep Cañas i Cañas).

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: